Dressyr
14 februari 2017 10:30

FHS: 4-åringar gör upp i ny dressyrklass

Nu tar ännu yngre hästar snart sina första steg på dressyrbanan på Falsterbo Horse Show. Tolv stycken kommer att få starta Folksam Open 4-åringar dressyr och tre direktbiljetter till semifinalen för 5-åringar 2018 finns i potten.

FHS: 4-åringar gör upp i ny dressyrklass
Dressyrens 4-åringar gör debut i Falsterbo på onsdagen.

– Målet är att vi ska kunna visa upp ett antal fina fyraåringar, samtidigt som det blir en bra upplevelse för hästarna, säger tävlingsledare Johan Lenz i ett pressmeddelande om den nya klassen Folksam Open 4-åringar dressyr på Falsterbo Horse Show.

Tolv hästar kommer att starta på FHS och med hänsyn till deras ringa ålder kommer två hästar åt gången att vara inne på banan. Klassen är öppen för hästar födda 2013 och kvalen görs via max två kvalklasser av de tre som finns.

Kvaltävlingarna rids enligt propositionen i Dressyrprogram för 4-åriga hästar 2008 med bedömningen Allmänt intryck för Unga Hästar 4 år. I Falsterbo blir det två separata klasser med samma bedömning och med programuppläsning.

Den första klassen, som går på onsdagen, avgör startordningen i fredagsklassen. De tre bästa från den andra och sista klassen är direktkvalade till semifinalen i Folksam Scandinavian Open för 5-åringar 2018.

Kvalplatser
Sällskapet Segersta Sportryttare 12 maj
Särö Ryttarförening 27 maj
Flyinge Hästsportklubb 8 juni

1–4 kvalar på varje plats. Om en häst som redan kvalat, placerar sig på en efterkommande kvaltävling går platsen till nästa häst i resultatlistan i denna klass.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden