Hoppning
2 maj 2021 07:02

Filippa Enmark ensam dubbelnolla i Torstensons ungdoms-GP

DirektkvaladFilippa Enmark blev den andra ryttaren att kvala till finalen av Torstensons ungdoms-GP i Falsterbo. Tillsammans med King Kong van't Valissenhof var hon ensam om att hålla dubbelnollan när Sundbyholm under lördagen bjöd på ungdomsseriens andra kval.

Filippa Enmark ensam dubbelnolla i Torstensons ungdoms-GP
Filippa Enmark och King Kong van't Valissenhof. Foto: Roland Thunholm

Det blev den regerande svenska YR-mästaren inomhus, Filippa Enmark, som kammade hem segern i det andra kvalet till Torstensons ungdoms-GP med final på Falsterbo Horse Show i sommar. Hon och hästen King Kong van’t Valissenhof var ensamma om att vara dubbelt felfria över 1,45-hinder på Sundbyholm under lördagen. Tvåan Alice Lindgren var snabbare med sin Lechinto st Ghyvan Z, men fick ett nedslag i omhoppningen.

Trea blev Cora Sidney Hirn med Chaginue, som också hade ett nedslag i omhoppningen. Ebba Danielsson knep både fjärde- och femteplatsen med Gydine respektive T-Gavoli Z, och Felicia Lång red in på sjätteplatsen med Third Time Lucky. Seriens första kvalsegrare från Kalmar, Philip Svitzer, tog hand om sjundeplatsen med Exclusief. Klassen bjöd på 28 starter.

Filippa Enmark-king Kong Van´t Valissenhof 1 210501 Rt
Filippa Enmark belönades på marken. Foto: Roland Thunholm

Kval tre av totalt nio rids vecka 19 hos Enköpingsnäs RF.

Totalt kvalar 16 ryttare till finalen i Torstensons ungdoms-GP i Falsterbo, varav nio direktkvalade kvalsegrare samt de sju bästa ekipagen från poänglistan, som inte redan är direktkvalade.

Torstensons ungdoms-GP är öppen för juniorer och unga ryttare. I Falsterbo rids kvalet i 1,35 för juniorer och 1,40 för unga ryttare. Finalen rids i 1,40 för juniorer och 1,45 för unga ryttare. Falsterbo Horse Show har även möjlighet att bjuda in ytterligare fem utländska ekipage samt dela ut fem wild cards.

Hela resultatlistan på Sundbyholm.

Serieregler Torstensons ungdoms-GP.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden