Fälttävlan, Ridsport Play
25 oktober 2020 05:50

Film: Anna Freskgård om terrängen i femstjärniga Pau

Fälttävlan i PauMissa inte filmklippet med en glad Anna Freskgård efter terrängen. "Jag är så tacksam för publiken, ni hördes i princip över hela banan", säger Anna Freskgård efter att ha varit med om 31 hinder och 45 språng tillsammans med Techno. Förbundskaptenen är imponerad över ekipagets debut i femstjärnigt.

Film: Anna Freskgård om terrängen i femstjärniga Pau
Techno och Anna Freskgård i terrängen. Foto: Karolina Swärdh

Anna Freskgård hade 32,1 straff efter dressyren, och gjorde en terräng felfri på hinder men med 9,2 straff för tiden, och låg därmed på 24:e plats inför söndagens avslutande hoppning.

Förbundskaptenen i fälttävlan, Fredrik Bergendorff, är glad och imponerad över ritten i terrängen på lördagen.
– Det är superbra, det är första gången den här hästen går på femstjärnig nivå. Den har gjort framsteg efter framsteg sedan jag först lärde känna den för tre-fyra år sen. Anna har ridit femstjärnigt förut, men inte med den här hästen. De har en liten bit kvar för att verkligen fajtas om slutplatserna på söndagen, men det är en otrolig prestation att få upp en häst till på den nivån, säger Fredrik Bergendorff.

Ridsport
Fredrik Bergendorff gillar vad han ser i Pau. Arkivbild. Foto: Roland Thunholm

Kan fajtas om OS-plats

Han säger att hästen hoppar bra och att Anna Freskgård är en duktig hoppryttare, så det finns goda chanser i banhoppningen.
– Jag vill inte sätta press på Anna, hon är där för att få rutin, men vi är tävlingsmänniskor allihopa så vi hoppas på en bra runda. Anna kan absolut hoppa felfritt.
Den framtiden som ligger längre fram kan se riktigt bra ut för ekipaget som tävlar i Pau.
– Det är så jäkla kul att Anna fått upp en till häst på den nivån. Jag hoppas att de kommer att fajtas om en OS-plats, säger Fredrik Bergendorff.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden