Dressyr
25 mars 2017 19:45

Fina framgångar i Finland

Några svenskar höll sig framme i prislistorna under lördagens internationella dressyrtävlingar i Ypäjä, Finland. Tävlingarna är både för ponnyer och hästar.

Det svenska teamet har funnit sig tillrätta i Finland.

I klassen med FEI:s individuella mästerskapsprogram för ponnyer vann svenska ekipaget Roxanna Nilsson med Nia Domo`s Gordon på 70,146 procent. Här var hela prispallen svensk med Alma Müller/Dogge Doggelito som tvåa och Sandra Andersson Wickström/Money Boy som trea.

I Grand Prix för hästar tog Märit Olofsson Nääs och Strolchi tog hand om den femte och sista placeringen efter en uppvisning som gav 66,140 procent. Klassen hade elva startande och vanns av finska stjärnan Mikaela Lindh

Ponnyerna har gjort sitt i finska Ypäjä nu, men för hästar är det några klasser i morgon, söndag. Tävlingarna var en CDI3 för hästar och en CDIP för ponnyer.