Dressyr
3 mars 2019 19:24

Fina placeringar för Felicia Olofsson och Michelle Hagman

BelgienMichelle Hagman och juniorryttaren Felicia Olofsson har haft ett lyckat meeting i belgiska Lier med flera placeringar. Båda avslutade tävlingen med varsin fjärdeplats.

Fina placeringar för Felicia Olofsson och Michelle Hagman
Felicia Olofsson och Bellman. Arkivbild: Roland Thunholm

Denna vecka har det ridits internationell dressyr med ungdomsklasser i belgiska Lier. Sverige hade representanter i de fyrstjärniga klasserna, juniorklasserna, YR-klasserna, U25-klasserna och ponnyklasserna.

I onsdagens lagprogram för juniorer placerade sig regerande juniormästarna Felicia Olofsson och Bellman 1196 (SWB hingst f-06 e Hermes-Prestige VDL, uppf Birgitta Österberg & Filip Wilhelmsson) med 68,030 procent på en femte plats bland 19 ryttare. I torsdagens individuella program blev det åter igen en femte plats bland 19 ekipage, denna gång på 68,284 procent.

I küren lyckades Felicia och Bellman avancera en placering. 71,333 procent räckte till en fjärde plats i klassen som hade 18 startande ekipage. Felicia summerade på sociala medier att hon var väldigt nöjd med tävlingen.
– Placerade i alla starter som avslutades med en debut med den nya küren, skriver Felicia glädjestrålande när hon är på väg hem igen.

I de fyrstjärniga klasserna lyckades Michelle HagmanChagall H (RHEIN val f-07 e Chirlon-Donnerlord, uppf Josef Hax) rida hem fina resultat på internationell nivå igen efter mammaledigheten. I fredagens Grand Prix belönades de med 70,630 procent och placerade sig på en femte plats bland 30 startande. I söndagens Grand Prix Special blev det avancemang till en fjärde plats bland 15 startande, och 70,426 procent blev resultatet.

Bland YR-ryttarna red Lovisa Wessblad som enda svenska ryttare. Tillsammans med Adobe MB red de ihop 70,417 procent i küren som högsta resultat. Detta räckte till en åttonde plats bland 16 ekipage.

Tre svenska ponnyekipage deltog i klasserna. Främst placerad blev Emelina Sjöblom som tog en tolfte plats i küren på Vanity Fair med 70,542 procent.

Start- och resultatlistor Lier

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden