Dressyr
28 december 2018 17:34

Svenskt på pallen i världscupen

InternationelltDet blev svenskt bland de tre bästa när dressyrens världscup inleddes med Grand Prix i belgiska Mechelen på fredagen.

Svenskt på pallen i världscupen
Therese Nilshagen och Dante Weltino vid tävlingarna i Friends. Foto: Roland Thunholm

Det var Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD (OLDBG hingst f 2007 e Danone-Welt Hit II, uppf Olaf Bahls, äg Dressurpferde Leistungsz och T. Nilshagen) som kom trea i fredagens GP-dressyr på världscupmeetinget. Det var deras första start i säsongens världscupserie.

Ekipaget slutade på 74,783 procent och hölls som tvåa av tre domare i klassen.
– Jo, jag är nöjd. Men det är klart att vi har kapacitet för mer, säger Therese Nilshagen till Svenska Ridsportförbundet.
– Dante blev lite spänd och lite överladdad. Så jag missade i övergången från skritt till passage. Dessutom blev han lite het mellan piruetterna. Så gloppombytet mellan piruetterna blev inte så bra, fortsätter hon.

Hollands Hans Peter Mindehoud vann med Glock´s Dream Boy N.O.P. på 75,87 procent. Tysklands Helene Langehanenberg blev tvåa tillsammans med Damsey FRH på 75,717 procent.

Klassen hade 18 startande och det andra svenska ekipaget, Charlotte Haid Bondergaard/Roberto des Frettes slutade på 16:e plats med 66,457 procent.

Världscupens kür rids i morgon, lördag.

Resultat

Totalställning, världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden