Dressyr
14 september 2018 12:22

Finalbiljetter delas ut på Djursholmsdressyr

Femte kvaletTill helgen rids de sista kvalen i både DressagePowers GP-tour och Lövsta Future Challenge Dressage. Det är en lång rad finalbiljetter som ska delas ut på Djursholm.

Finalbiljetter delas ut på Djursholmsdressyr
Hemmaryttaren Beata Söderberg är en av ryttarna som startar i Djursholm (arkivbild). Foto: Pernilla Hägg

Vid helgens elitdressyr hos Djursholms Ridklubb går femte och sista kvalomgångarna i både DressagePower Grand Prix Tour och Lövsta Future Challenge.

Extra spännande blir det i år då koefficienten på poängen i den sista omgången är höjd till 1,5 i Lövstakvalen – en vinst i sista kvalet ger alltså 60 poäng istället för 40 poäng som i de tidigare kvalen.
”Den förhöjda koefficienten i sista kvalet är en nyhet för säsongen 2018 och det ska bli spännande att se vilket utslag det har på resultatet” säger Kristina Berggren från Lövsta Future Challenge Dressage i ett pressmeddelande.

DressagePowers final går vid Linköpings Fältrittklubb 28 oktober, och dit går de 12 främsta ekipagen efter de fem kvalomgångarna. Lövstafinalerna avgörs vid Sweden International Horse Show, och dit går de fyra främsta i varje kategori.

Lövstakvalen för både unga ryttare och unga hästar går under lördagen, GP-touren rids under söndagen.

Ställningar Lövsta Future Challenge
Ställning LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden