Hoppning
6 oktober 2019 10:10

Finaldags: Idag avgörs Nations Cup

BarcelonaDet har varit en lång och krokig väg med flera toppar men också några dalar. Men Sverige kvalificerade sig såväl till Barcelona och väl där även till den slutliga finalen. Idag gäller det - nu ska årets säsong av Nations Cup i hoppning avgöras. Här hittar du allt du behöver för att följa tävlingen.

Finaldags: Idag avgörs Nations Cup
Henrik von Eckermann/Toveks Mary Lou, Peder Fredricson/H&M All In, Eelina Tovek/Dalila de la Pomme och Fredrik Jönsson/Cold Play är finalens laguppställning. Foto: Roland Thunholm

I årets säsong av hoppningens Nations Cup i den europeiska ligan tog Sverige två fenomenala segrar: I Falsterbo och Hickstead. Men det blev även två sämre resultat i både Geesteren och Dublin. Totalt blev det ändå en sjätte plats i ligan, vilket räckte för att ta sig till finalen i spanska Barcelona.

I torsdagens första omgång blev det totalt nio fel för Sverige, med en delad tredjeplats som resultat. Detta innebar en biljett till den slutliga finalen som nu rids under söndagen (läs mer om torsdagens omgång här).

Baserat på resultatet i torsdagens första omgång går Sverige ut som nation nummer fem bland de åtta i startfältet. Laguppställningen är densamma som i första omgången: Henrik von Eckermann är först ut med Toveks Mary Lou (WESTF sto f-06 e Montendro I-Portland L, uppf Hubert Nienhaus), därefter Fredrik JönssonCold Play (OLD val f-08 e Contendro I-Argentinus, uppf Anneken Guido) följd av Evelina TovekDalila de la Pomme (SBS sto f-09 e Taran le la Pomme-Diamant de Semilly, uppf Haras de la Pomme) , och sist ut i det svenska laget är Peder FredricsonH&M All In (SBS val f-06 e Kashmir Van Schuttershof-Andiamo Z, uppf Bas Huybregts).

Tuff bana över tretton hinder

Banan är ritad av Santiago Varela och bjuder på 17 språng över 13 hinder upp till 1,60. Klassen rids i en omgång. Om det blir oavgjort i ledningen blir det omhoppning där nationerna som ska hoppa om deltar med en ryttare vardera. Tävlingen startar 15.00 och går att se live via FEI TV.

Utöver själva Nations Cup-titeln är det även tre nationer som tävlar om en OS-biljett i finalen. Colombia, Irland och Italien är ännu inte kvalade till Tokyo, och bästa placeringen bland dessa tre nationer kvalificerar till de olympiska spelen nästa år.

Utöver detta delas det ut en bonus på 100 000 euro till de ekipage som nollade i såväl torsdagens omgång samt i söndagens första runda. Fredrik Jönsson är den av de svenska ryttarna som har möjligheten att rida hem den bonusen.

Banskiss
Startlista
Livesändning FEI TV

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden