Dressyr
7 juni 2019 11:55

Finalklart för 4-åringarna till Falsterbo Horse Show

FärdigkvalatNu har alla tre kval för de 4-åriga dressyrhästarna ridits till Falsterbo Horse Show. Vid Strömsholmsdagarna slog Elin Aspnäs och Escalade till med kvaltävlingarnas högsta resultat, och förutom direktkval till Falsterbo lägger de sig även i täten i kvalligan inför Jönköping Horse Show.

Finalklart för 4-åringarna till Falsterbo Horse Show
Elin Aspnäs och Escalade vann 4-årsklassen under Strömsholmsdagarna. Nu är de direktkvalade till Falsterbo och ligger i kvalledning inför Jönköping Horse Show. Foto: Johanna DueBoje

Under torsdagen reds Allmänt Intryck för Unga hästar 4 år vid Strömsholmsdagarna, och detta var sista kvalklassen till Folksam Open Dressyr för 4-åriga hästar vid Falsterbo Horse Show. Klassen var även kval till Jönköping Horse Show.

Till Falsterbo Horse Show kvalar de fyra främst placerade i varje kvalklass. 20 ekipage startade i Strömsholm, och högst bedömd med god marginal blev Escalade (WESTF val e Escolar-diatano, uppf Ingrid Altepost) och Elin Aspnäs med 90,400 proent.
– Jag är så lycklig över den här ”babyn”, riden bara några månader och imponerar stort. Härligt att vara ute och få erfarenhet, skriver Elin Aspnäs på sociala medier om Escalade.

Elinaspnas
Elin Aspnäs var strålande glad efter kvalsegern. Foto: Johanna DueBoje

Tvåa i klassen och direktkvalade till Falsterbo kom Camilla HulthFlorié med 82,6 procent, trea Martin ÅgevallHusby’s Benefit med 79,8% och fyra placerade sig Lina DolkLaxton for U med 76,6 procent.

Vid de två tidigare kvaltillfällena har följande ekipage kvalat till Falsterbo:

Flyinge 12 maj

Karolin SjölandEpic 81,6%
Johan SvenssonKai van Wittenstein P 81,4%
Anna Svanberg2M2 Foxtrot 80,4%
Sofie SvärdReal Grandiosa 77,6%

Borås 2 juni

Pernilla André HokfeltVivaldon 1372 87,6%
Lisa MunterEscalino 83,4%
Carl HedinFortunity S 82%
Olivia ÅmanKylian 81,6%

Utöver de tolv direktkvalade kvalficierar sig även de två bästa resultaten utöver de fyra främst placerade från alla kvalplatser sammanlagt. En genomgång av alla tre resultatlistor visar att det blir två ekipage från Borås som tar dessa platser: Carl Hedin med Lumiance G på 77,2 procent och Emma JönssonQuality Fire med 76,4%.

Tredje kvalet till Jönköping Horse Show

Till Jönköping Horse Show kvalar de 11 anmälda ekipage med högst procent när alla sex deltävlingar ridits. Efter Flyinge, Borås och Strömsholm placerar sig Elin Aspnäs och Escalade i täten med sina 90,4 procent. Tvåa ligger Lisa MuntherEscalino som red ihop 83,4 procent i Borås följda av Lina Dolk på fölstoet Buskhagas Arundhati som belönades med 82 procent i Borås. Femåriga fölston kan kvala till Jönköping Horse Show men inte till Falsterbo Horse Show.

Resultat
Regler Folksam Open Dressyr för 4-åriga hästar
Ställning kval till Jönköping Horse Show

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden