Sverige
19 februari 2018 06:00

Fint besök när Peder klippte band i Åre

InvigningNär Åre Ridklubbs nya anläggning skulle invigas blev det en världsstjärna som klippte bandet. Peder Fredricson, i sällskap med Lisen Bratt Fredricson och Henrik Johnsson, gästade invigningen av Åre Hästsportarena.

Fint besök när Peder klippte band i Åre
Peder Fredricson är inte bara en hejare på hästryggen – han klippte bandet på prima vis också! Foto: Karin Ström

I går kväll flyttade Åre Ridklubbs hästar från det gamla kostallet och in i sitt nya stall med plats för 27 hästar. Kvällen före det, i lördags, invigdes stallet, ridbanan och hagarna som utgör Åre Hästsportarena.

Bandklippare var en gäst som till vardags är baserad sisådär 100 mil bort – nämligen Peder Fredricson. Tillsammans med Lisen Bratt Fredricson och Henrik Johnsson strödde han stjärnglans över klubbens viktiga milstolpe.

180218invigning4
Invigningstalare i form av Henrik, Lisen och Peder. Foto: Karin Ström

– Vi var i färd med att färdigställa allt när vi fick veta att de var här av privata skäl. Vi tog chansen och frågade, och de sa ja. Det har varit ett långt arbete så som det är på en ridklubb med eldsjälar och ideella krafter, och det är många som har bidragit för att anläggningen ska bli verklighet. Att våra barn och ungdomar fick dela den här kvällen med sin stora idol var maxat, säger klubbens ordförande Karin Gydemo Grahnlöf och tillägger att  Malin Baryard Johnson förstås också var tillfrågad.
– Hon hade annat på gång, men det räckte mer än väl ändå med de här tre, säger Karin glatt.

Nu inleds nästa fas när klubben ska arbeta för finansiering av ett ridhus, vilket förstås kan behövas på den breddgraden där klubben är belägen.
– Det ger oss möjlighet att både säkra vår verksamhet vädermässigt, men också att utveckla exempelvis ridning oavsett funktionsförmåga och möjlighet till upplevelser för gäster som besöker Åre.

Karin berättar hur Peder i sitt tal lyfte hur viktigt det är att det finns bra ridanläggningar även i de mer nordliga delarna av landet och hur han inspirerade klubbens medlemmar.
– Som en av de unga medlemmarna sa efter att Peder hade varit här: ”Nu kan jag också vinna EM”.

Peders egen film från invigningen:

Ski holiday with a break to do the opening ceremony of Åre hästsportarena

A post shared by Peder Fredricson (@pederfredricson) on

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden