Dressyr
4 oktober 2018 22:19

Fjolårsvinnaren bäst när 4-åringarna till Dujardin sållades ut

Breeders TrophyDe 4-åriga dressyrhästarna har gjort entré på Breeders Trophy och nu är det klart vilka tio som rids av Charlotte Dujardin i BT-finalens finalrunda.

Fjolårsvinnaren bäst när 4-åringarna till Dujardin sållades ut
Så här såg det ut när Severo Jurado López och Springbank II VH vann för 3-åringar förra året. I dag var de åter bäst i test. Foto: Roland Thunholm

35 stycken fyraåringar kom till start i det andra kvalet i Breeders Trophy. Tio av dem gick vidare till final och ska då slutligen testridas av dressyrdrottningen Charlotte Dujardin.

Bäst i dag var fjolårsvinnaren Springbank II VH (SWB, hingst, f 2014, e Skovens Rafael-De Niro. uppf Västra Hoby Stuteri AB, äg Västra Hoby Stuteri AB, Kristina Hennix), riden av Severo Jurado López. Det blev solklar seger på 93 procent
”Det här behövdes efter en dag som denna. Jag har haft fyra till start och med hästar blir det aldrig som tänkt sig. Bara Springbank tog sig till final. Hästen får tala för sig själv, han är helt enkelt en superstar, så cool”, säger uppfödare Tobias Hansson, Västra Hoby Stuteri, i ett pressmeddelande från arrangören.

Denise Ljungkvist och Kingdom for U (SWB, hingst, f 2014, e Fürst Romancier-Underworld xx, uppf/äg Ugglarps gård AB) blev tvåa på 82,8 procent och trea blev Rebecca Mauléon och Affendi (SWB, hingst, f 2014, e Floricello-Sandro Hit, uppf  Christina Olsson, Hipponews KB, äg Christina Olsson) på 82,2 procent.

På lördag blir det final för topptrion och de sju andra som var i tätligan i dag.
”Det ska bli så spännande. Jag har sett fram emot det här länge och jag gillar verkligen hennes ridning. Det är första gången jag får se henne rida någon av mina hästar”, säger Tobias.

De tio finalklara 4-åringarna
Resultat omgång 1

Ridsport
Denise Ljungkvist och Kingdom for U mot dagens andraplats. Foto: Roland Thunholm

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden