Dressyr
5 november 2021 09:23

Fler stjärnor klara för dressyren i Friends

SIHS 2021Nu är det klart vilka ryttare som gör bland annat Tysklands världsetta Jessica von Bredow Werndl och Sveriges dressyrkung Patrik Kittel sällskap i Saab Top 10 i Friends Arena sista helgen i november.

Fler stjärnor klara för dressyren i Friends
Charlotte Fry, Storbritannien, kommer till Friends Arena. Foto: FEI/Liz Gregg

Nu släpps de fyra sista toppryttarna till de internationella klasserna i Friends Arena.

I ett pressmeddelande från arrangören berättas att Storbritannien kommer att representeras av unga stjärnskottet Charlotte Fry, just nu rankad nia i världen och bronsmedaljör i lag vid OS i Tokyo.

Även Finlands stigande stjärna Henri Rouste finns med i startfältet i Saab Top 10. Han och Kontestro DB blev en stor snackis under EM i Hagen då de slog till med en sjätte plats både i Grand Prix och Grand Prix kür.

Nederländernas Dinja van Liere och rutinerade Hans Peter Minderhoud är också klara för Friends.

Detta gör att startfältet till de internationella dressyrklasserna är komplett. Sedan tidigare är det klart att Tysklands världsetta Jessica von Bredow Werndl och Isabell Werth kommer till Stockholm. Dessutom finns titelförsvararen från 2019, danska världstvåan Cathrine Dufour, med i startfältet. Danskan Carina Cassöe Krüth startar också och Patrik Kittel och Therese Nilshagen representerar Sverige i tävlingen.

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden