Dressyr
24 oktober 2022 11:21

Fler toppnamn klara för Top 10-dressyren

SIHS 2022Det blir ett stjärnspäckat startfält i Top 10-finalen i Friends Arena när Sweden International Horse Show drar igång om en månad. Sedan tidigare är världsettan och världstvåan klara, och nu ansluter flera medaljörer från sommarens VM. Det står också klart att två svenskar kommer till start.

Fler toppnamn klara för Top 10-dressyren
Dinja van Liere och Hermes på VM i Herning i somras - nu är ekipaget klara för Top 10-finalen. Foto: Roland Thunholm

Världsettan och den regerande olympiska mästaren Jessica von Bredow-Werndl, som nyss kommit tillbaka efter sin mammaledighet, vann i Friends 2021 och i år kommer hon tillbaka för att jaga ännu en seger. Även trippla VM-medaljören Cathrine Laudrup-Dufour har tidigare meddelat att hon kommer – danskan planerar att rida sin Bohemian i Stockholm.

Startfältet i Top 10-finalen har nu fyllts på med fler namn, då holländska VM-bronsmedaljören Dinja van Liere tackat ja och kommer med sin Hermes, medan dressyrnestorn Isabell Werth återvänder till Sweden International Horse Show med DSP Quantaz.

Publiken kommer att få se VM-ryttarna Patrik Kittel och Therese Nilshagen försvara de svenska färgerna.
– Det är helt otroligt vilket fint startfält vi har i år. Ibland önskar jag ju att jag skulle ha gjort det lite lättare för mig själv och bjudit in sämre motstånd, säger Patrik Kittel, som är dressyransvarig på SIHS och initiativtagare till Top 10, skämtsamt i ett pressmeddelande.

Ännu återstår ett par namn innan startfältet till Lövsta Top 10 Dressage är komplett. Tävlingen rids under två dagar, med Grand Prix på lördagen den 26 november och den avgörande küren på söndagen den 27 november.

Dagsprogram för SIHS 2022

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden