Dressyr
29 september 2022 13:02

Toppryttarna kommer tillbaka till Friends Arena

SIHS 2022Världsettan och världstvåan i dressyr, Jessica von Bredow-Werndl och Cathrine Laudrup-Dufour, finns med i startfältet till Top 10-finalen som rids under Sweden International Horse Show.

Toppryttarna kommer tillbaka till Friends Arena
Jessica von Bredow-Werndl kommer tillbaka till Friends Arena för att försvara segern från 2021. Foto: Roland Thunholm

Tyska Jessica von Bredow-Werndl, som trots mammaledighet fortfarande är kvar på tronen som världsetta, vann finalen i Friends Arena 2021 – ett år då hon var i det närmaste oslagbar med dubbla OS-guld och trippla EM-guld.

Även Cathrine Laudrup-Dufour, som ligger tvåa och trea på världsrankningen med två av sina hästar, har erfarenhet av att vinna Top 10-finalen och kommer tillbaka även i höst.

– Den här tävlingen har blivit etablerad som en av de absolut största dressyrtävlingarna i världen. Jag ser fram emot att i år ta tävlingen vidare i samarbete med Lövsta Stuteri, säger initiativtagaren Patrik Kittel i ett pressmeddelande.

– Att det blir sport i världsklass vet vi redan med säkerhet när vi har både nummer ett och två på världsrankningen klara. Dessutom har fler ryttare anmält sitt intresse, så det kommer att bli ett fantastiskt startfält, fortsätter Kittel.

Top 10 Dressage-finalen inleds med en Grand Prix under lördagen och avgörs sedan i küren på söndagen.

Sweden International Horse Show arrangeras i Friends Arena 24-27 november.

Dagsprogram för SIHS 2022

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden