Hoppning
10 februari 20:57

Flera ekipage GHS-klara efter Borås Grand Prix och AYT sista chansen

NationelltUnder lördagen stod mycket på spel för många ryttare under ATG Riders League i Borås, där ryttarna gjorde upp om vilka som går till totalfinal vid Gothenburg Horse Show. Detsamma gällde för juniorer och young riders i Arena Youth Tour.

Flera ekipage GHS-klara efter Borås Grand Prix och AYT sista chansen
Det blev blågul rosett och vinnartäcke för Matilda Pettersson och Chloe F efter winning round i ATG Riders League Grand Prix. Foto: Pernilla Hägg

Under lördagens Winning Round i ATG Rider League Grand Prix visade Matilda Pettersson och Chloe F på fin form och red hem klassen med åtta hundradelar före Jens Fredricson med Diarado’s Rose ELiTH.

På tredje plats placerade sig Jenny Johansson och Luxor L.

Lördagen utgjorde säsongen sista deltävling av sex, som avgörs med två heat och winning round i 1,50-klassen. Totalfinalen rids under Gothenburg Horse Show, dit de 20 bästa från totalställningen kvalificerar sig. För det vinnande ekipaget av den totala ställningen väntar även en startplats till vissa av de internationella klasserna på Gothenburg Horse Show.

Sista chansen i Arena Youth Tour

Sista kvalsegraren i Arena Youth Tour korades under lördagen, och det var Linn Arvidsson som snabbt och säkert lotsade Glenmorangie till seger i juniorernas 1,40-klass. Ekipaget är sedan tidigare färdigkvalade till vårfinalen på Gothenburg Horse Show och får sällskap av andraplacerade Liam Nilsson och Ulla Bella Hästak. Finalplatsen är Liam Nilssons andra, som sedan tidigare är kvalad med Zäta C. I och med att Linn Arvidsson är kvalad sedan tidigare gjorde sig tredje bästa junior, Olivia Berglund Bergåkra, förtjänt av en biljett till finalen med Maggie.

Linn Arvidsson Glenmorangie-8346
Linn Arvidsson och Glenmorangie var oslagbara under Arena Youth Tours sista chansen. Foto: Pernilla Hägg

När de unga ryttarna gjorde upp i sin 1,45-klass var Ebba Farinder vassast tillsammans med Akantus, följt av Carl-Hugo Westergren och Crunch Air. Det innebär att båda ekipagen är klara för finalen i Scandinavium.

Direktkvalificerade till vårfinalen är sedan innan de fyra bästa juniorerna och de fyra bästa unga ryttarna från höstfinalen som ägde rum i samband med Sweden International Horse Show.

Vårfinalen på GHS – finalklara ekipage

Linn Arvidsson – Glenmorangie
Liam Nilsson – Ulla Bella Hästak
Olivia Berglund Bergåkra – Maggie
Ebba Fariander – Akantus
Carl-Hugo Westergren – Crunch Air
Moa Behrens – Calida van het Exelhof
Fanny Fridén – Julius-w
Isabell Carlstedt – Jalapeño HH
Elvira Aaby-Ericsson – Pickachu ter Elzen
Liam Nilsson – Zäta C (SWB)
Emil Jönsson – Be Special
Nova Jakobsson – Erano de la Butte
Filippa Lagergren – Cool Boy 34
Frida Levin – Joe
Mathilda Bolin – Domino van de Zuuthoeve
Izabelle Stolth – Hero

Resultat
Regler ATG Rider League Grand Prix
Totalställning ATG Rider League Grand Prix inför Borås
Regler Arena Youth Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden