Världen
26 augusti 2021 08:17

Flera fälttävlanshästar döda i trafikolycka

StorbritannienFyra fälttävlanshästar har dött i samband att de transporterades till de internationella tävlingarna i brittiska Blair.

Flera fälttävlanshästar döda i trafikolycka
Vägen spärrades av i samband med olyckan. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock/Stephen Barnes

Flera brittiska medier berättar om olyckan som hände på den stora motorvägen A9 på tisdagen. Hästlastbilen med de fyra hästarna i hade gått sönder och stod stilla på vägen när en lastbil körde rakt in i den.

Två hästar dog direkt och de andra två avlivades på grund av sina skador senare.

Två män som färdades i den lastbil som körde in i hästlastbilen har förts till sjukhus.

Två olika ägare

Hästarna som dog var Charisma TH, Farytale Cooley, Ice Cool Cooley och Party Trick. Hästarna ägdes och reds av Sophie Hulme och Nick Gauntlett.

Nick Gauntletts 9-årige Party Trick var den häst med mest meriter och hade tävlat upp och med fyrstjärnig klass. Party Trick var också godkänd hingst.

”Vi satt på gräskanten och såg lastbilen… plöja in i hästlastbilen. Ni behöver inte alla detaljer men vi förlorade alla fyra hästar som var ombord”, skriver Nick Gauntlett på sociala medier.

“Tre av mina älskade hästar är borta, tagna från denna värld alltför tidigt,” skriver Sophie Hulme som ägde de andra tre hästarna, på sociala medier.

Se bild från olyckan hos BBC.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden