Hoppning
16 mars 2018 14:18

Flera placeringar för blå/gula-ryttare

SpanienEn lång rad svenska ryttare är och tävlar i Spanien denna vecka, där det hoppas i både Vejer de la Frontera och Oliva. Flera ryttare har gjort fina rundor upp till 1,50 och tagit placeringar - här kommer en summering.

Flera placeringar för blå/gula-ryttare
Svenska ryttare plockar placeringar i Spanien - Jonna Ekberg är en av dem (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

I Vejer de la Frontera rids trestjärnig hoppning. Under torsdagen reds en 1,50-klass med 113 startande. Med så många ekipage i klassen blir det även en lång rad placeringar, och in på rätt sida om strecket blev det för Jacob Hellström på Jus D’Orange van’t Bisthof och Sissels Smith på Chamonix CC. Båda svenska ryttarna red felfritt – Jacob kom på delad 21:a plats och Sissela tog placering nummer 23.

Vann klassen gjorde Pedro Venisso, Brasilien, på Anaya Ste Hermelle.

Resultat Vejer de la Frontera

I Oliva rasslar det in svenska placeringar i lite lägre klasser i de enstjärniga unghästklasserna. Främst placerad ännu så länge på tvåstjärnig nivå är Jonna Ekberg, som under torsdagen tog en andraplats i 1,45 med Stella Levista, bara några hundradelar bakom amerikanen Michael Hughes på Zerlin M. Jonna belönades med närmare 50 000 kronor för sin andraplats i klassen.

Under fredagen har Jonna även ridit in på en andraplats med Univers du Vinnebus i 1,40 med cirka 6000 kronor i belöning för prestationen.

Resultat Oliva

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden