Dressyr
29 september 2018 09:31

Mästerskapsmedaljören Donnperignon pensioneras

AvslutDen danska landslagshästen sätter officiellt punkt vid 19 års ålder. Donnperignon har under åren säkrat flera mästerskapsmedaljer och kommer att avtackas i en ceremoni.

Mästerskapsmedaljören Donnperignon pensioneras
Snart ska den framgångsrika hästen avtackas på dansk hemmaplan. Foto: Roland Thunholm

Donnperignon (FWB, f 1999, e Donnerhall-Mozart, uppf Pekka Rasanen) har inte synts på de internationella banorna sedan EM i Göteborg. Nu sätter danska landslagsryttaren Anna Kasprzak officiellt punkt. ”Det är dags att pensionera min favoritstjärna Donnperignon aka Pepe” skriver ryttaren i sociala medier.
”Pepe” ska avtackas med en ceremoni vid världscuptävlingarna i Danmark i oktober.

”När vi köpte honom hoppades jag att han kunde lära mig mycket, men jag hade inte föreställt mig att vi skulle uppnå så mycket tillsammans. Han har varit en fantastisk partner och jag är skyldig honom bästa tänkbara pensionering”, säger ryttaren till Horse&Hound.

Den flerfaldiga medaljören kommer att få njuta av livets lite lugnare dagar hemma i danska Haderslev. Under årens lopp har det blivit stora framgångar, bland annat lagbrons på VM 2010 och lagsilver på EM 2011 med  Christoph Koshel. År 2012 tog då 21-åriga Anna Kasprzak över tyglarna och det banade väg till två OS, två världscupfinaler, ett VM och tre EM. I sin sista tävling, EM i Göteborg, var ekipaget med och säkrade ett lagsilver samt var sjua i küren.

Koschel Christoph4 100929
Christoph Koschel tävlade Donnperignon till 2011. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden