Dressyr
16 augusti 2018 08:26

Årets världscuptrea säger farväl till sporten

FarvälI Paris var Unee BB och Jessica von Bredow-Werndl än en gång på pallen i en världscupfinal, just för fyran Patrik Kittel med Deja. Nu tackar ett av Tysklands stadiga landslagsekipage för sig.

Årets världscuptrea säger farväl till sporten
Unee BB i sin sista världscupfinal i april. Foto: Roland Thunholm

Jessica von Bredow-Werndlhar ridit Unee BB (KWPN, f 2001, e Gribaldi-Dageradd) till flera pallplatser i världscupfinaler, vunnit världscupkval, tagit lagmedalj med på EM och länge haft en plats i Tysklands topptrupp. Nu sätter de punkt.

”Beatrice Bürchler-Keller och jag har bestämt oss för att säga farväl till tävlingssporten med Unee” skriver ryttare på sin Facebook och konstaterar att det inte finns något mer att önska efter deras år tillsammans.

”Tack Unee – du är och förblir min stjärna, min champ och får stanna hos mig för alltid!” skriver Jessica vidare och lägger upp ett klipp på sig och sin häst – se det här nedanför:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden