Sverige
30 december 2020 11:46
Ridsportplus

Svåra ridolyckan: ”Hästen måste ha blivit skrämd”

UPPDATERADFlickan som under tisdagen försvann i samband med en ridtur och hittades efter en stor sökinsats vårdas just nu på neurointensiven i Linköping. Ridsport har pratat med pappan som själv var med och sökte efter dottern. "Hästen måste ha dragit iväg med henne", säger han.

Svåra ridolyckan: ”Hästen måste ha blivit skrämd”
Omständigheterna kring olyckan är ännu okända. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Olyckan hände vid 15-tiden på tisdagen i Fliserydstrakten utanför Mönsterås i Kalmar län. När hästen kom hem till stallet utan ryttare kallades polis till platsen och en stor sökinsats inleddes. Vid 18-tiden återfanns den 16-åriga flickan vid liv, illa skadad. Hon fördes först till länssjukhuset i Kalmar men fördes sedan i respirator till neurointensiven i Linköping.

– Något måste ha hänt med hästen. Jag var själv med och spårade och hon hittades inte på samma väg som hon red iväg på. Hästen måste ha blivit skrämd och dragit iväg med henne, och så har hon inte fått stopp på den. Hon låg 150 meter från själva ridvägen och hon skulle aldrig ge sig iväg ut ensam på en asfaltsväg. Det är en skärpt tjej, berättar pappan.

På grund av den rådande covidsituationen har han ännu inte fått träffa dottern och väntar just nu tillsammans med flickans mamma i ett anhörigrum på universitetssjukhuset i Linköping. I natt fick de veta att dottern väckts ur respiratorn, men att hon sover mycket.

– Det vi vet är att hon har två blödningar i hjärnan och en spricka i bäckenet. Men hur allvarligt det är vet vi inte. Hon hade också en rejäl bula i bakhuvudet, säger pappan.

– Det är frustrerande att inte få träffa henne.

Det var P4 Kalmar som först rapporterade om att flickan var svårt skadad. Lyssna på radioinslaget här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden