Sverige
7 april 2020 14:47

Flickor slog hästar med pinnar

PolisanmälanFyra flickor anklagas för djurplågeri, efter att de ska ha slagit hästar i en hage med pinnar. Ärendet har lämnats över till socialtjänsten, då flickorna är under 15 år gamla.

Flickor slog hästar med pinnar
Händelsen upptäcktes av personer som befann sig i hagen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Ann-Sofi Hjärn

Några personer befann sig i en hage på en anläggning i Timrå på söndagseftermiddagen, när de såg hur hästarna – som stod längre bort i hagen – blev oroliga. Personerna närmade sig hästarna och upptäckte då fyra flickor som stod och slog på hästarna med pinnar.

– Flickorna hade lockat till sig hästarna och slog dem sedan på benen med pinnar som de tagit från skogen, säger Henrik Blusi, förundersökningsledare på polisen, till Sundsvalls Tidning.

Det är oklart om hästarna fick några skador av händelsen, men enligt tidningen ska en av hästarna ha ramlat omkull i samband med slagen. Händelsen är polisanmäld som djurplågeri, men då flickorna är under 15 år har ärendet lämnats över till socialtjänsten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden