Dressyr
24 juli 2013 09:26

Floricello under tysk flagg

Floricello kommer att starta unghäst-VM - under tysk flagg. Den godkände hingsten har fått ett wild card via avelsförbundet för Oldenburgare.

Det har varit många turer kring Floricellos (e Florencio I-Dormello, uppfödare: Georg Sieverding, ägare: I-M Hemmingsen/Andreas Helgstrand) start i unghäst-VM för 5-åriga dressyrhästar. Hingsten togs ut tillsammans med sin ryttare, danske Andreas Helgstrand. Men sedan väcktes frågan om han verkligen kunde starta under svensk flagg som tyskfödd, delvis danskägd och med dansk ryttare. 

Nu är det klart att hingsten kommer till start tillsammans med Andreas Helgstrand. Men det blir som representant för Tyskland. På onsdagens morgon fick Svenska Ridsportförbundet besked om att hingsten har beviljats ett wild card genom avelsförbundet för Oldenburgare.
– Det gick inte att lösa ryttarfrågan. Hade han tävlat med svensk ryttare hade det inte varit något problem, säger Mats Eriksson på Svenska Ridsportförbundets sportavdelning. 
– Det viktigaste är ändå att han kommer till start för svensk dressyrs och svensk avels skull. 

Detta betyder också att Sverige har en vakant plats i truppen till  unghäst-VM.
– Det är oklart om vi kommer att skicka någon annan i stället för Floricello, säger Mats Eriksson.  

Floricello var överlägsen i årgångstävlingarna i Falsterbo nyligen.

Unghäst-VM går i tyska Verden 7-11 augusti. 

Läs mer
Ekipage till unghäst-VM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden