Sverige
17 oktober 2020 06:03

Flyinge Open Sales flyttar till nätet

AuktionAuktionen Flyinge Open Sales blir digital i år. Liksom tidigare hålls auktionen i november och det kommer att gå att provrida hästarna.

Flyinge Open Sales flyttar till nätet
Emma Emanuelsson med Chaploon som hon köpte på auktionen Flyinge Open Sales. Nu är det dags för auktion igen, men på ett annorlunda sätt. Foto: Roland Thunholm

Paul Schockemöhles stuteri Lewitz kommer återigen till Sverige med ett 15-tal hästar för att anordna en auktion. Det blir den sjunde auktionen med det världsberömda stuteriets hästar, men den här gången blir auktionen digital. Detta berättas i ett pressmeddelande.

Hoppryttarna Emma Emanuelsson, Irma Karlsson och Johan Lundh är några väletablerade ryttare som har handlat på auktionen. Bland annat köpte Emma Emanuelsson Chaploon där. Ekipaget har efter det bland annat varit placerat på SM.

Hästarna som ska auktioneras ut kommer att stå uppstallade i Hunneberga, på förbundskapten Henrik Ankarcronas anläggning och vara tillgängliga för provridning i ungefär tre veckor innan auktionen.

Sista dagen för att lägga bud på hästarna blir den 14:e november.
– Schockemöhle har kört digitala auktioner under hela året och det har varit ett väldigt stort intresse kring dem, så tror jag det blir även med denna, säger Helena Torstensson vid PS Flyinge & Partners AB i pressmeddelandet.

Totalt kommer 12-15 hästar att auktioneras ut. De kommer liksom tidigare år att vara mellan 4 och 6 år gamla. De kommer så småningom att läggas ut här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden