Ridsport Play
6 november 2020 08:49

Följ Hippocampusdagen live: ”Akut sjuk eller skadad häst – vad gör man?”

LivesändningAllt från sårskador till kolik kommer att belysas under Hippocampusdagen 2020 som i år går av stapeln digitalt. Veterinärer med expertis inom en rad lika områden föreläser och du får också möjlighet att ställa frågor. Följ hela dagen live från och med klockan 09.00 via Ridsports sajt.

Följ Hippocampusdagen live: ”Akut sjuk eller skadad häst – vad gör man?”
Marie Rhodin, veterinär och ordförande i veterinärmedicinska och husdjursvetenskapliga fakultetens kommitté för hästfrågor, är moderator under dagen. Foto: Viktor Wrange/SLU

Här under kan du följa Hippocampusdagen live från och med klockan 09.00. Årets tema är: Akut sjuk eller skadad häst – vad gör man? Veterinärer med kompetens inom olika områden föreläser fram till om med klockan 16.00.

Vad gör man i den akuta situationen? Kan man göra något själv för att göra det bästa för hästen? Vad säger forskningen om betydelsen av tidiga insatser vid olika kritiska situationer? Dagen bjuder på allt från sårskador till kolik – och man får möjlighet att ställa frågor till forskarna.

Här kan du se Hippocampusdagen.

Sammanfattning av dagens alla föredrag.

”Hippocampusdagen skapades av SLU och SVA redan 2002 med målsättningen att genom intressanta och aktuella teman förmedla en del av den kunskap om hästar som finns samlad och fortlöpande tillkommer vid SLU och SVA. Hippocampusdagen vänder sig främst till yrkesaktiva inom hästsektorn med även övriga hästintresserade är välkomna.”
Källa: SLU

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden