Hoppning
17 mars 2019 17:20

Henrik von Eckermann vann Rolex Grand Prix

InternationelltHenrik von Eckermann och Toveks Mary Lou vann söndagens prestige-Grand Prix på det femstjärniga meetinget i ’s-Hertogenbosch, Holland.

Henrik von Eckermann vann Rolex Grand Prix
Henrik von Eckerman och Toveks Mary Lou. Foto: FEI/Arnd Bronkhorst

Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou (WESTF sto f 2006 e Montendro I-Portland L, uppf Hubert Nienhaus, äg GT Elite Scandinavia AB) samt Peder Fredricson och H&M Christian K tog sig båda till omhoppning i Rolex Grand Prix på det femstjärniga meetinget i ’s-Hertogenbosch, Holland.

Totalt var de fem i omhoppning.

Tysklands Daniel Deusser var först ut men fick inte till en sväng optimalt och drog på sig ett nedslag.

Världsettan Steve Guerdat och SWB-stoet Bianca var nästa ekipage ut. Det personliga stoet var väl med i svängarna och ekipaget fick till den sväng som Deusser missade. Bianca flög över hindren, var nolla på en riktigt snabb tid.

Henrik von Eckermann visade verkligen att han ville vara med och slåss om seger. Mary Lou var med på noterna och satte inte en hov fel trots ett riktigt högt tempo. Det svenska ekipaget kapade Guerdats tid med över en halv sekund.

Belgiens Niels Bruynseels fick ett riktigt dåligt språng i mitten av banan och tappade bakbenen över en oxer. Ryttaren valde att utgå.

Peder Fredricson hade fördelen att gå ut sist i omhoppningen. Christian K sträckte ut ordentligt, men det blev en bom ner. Ekipaget slutade trea och Steve Guerdat tvåa.

Segerchecken var på ungefär tre miljoner kronor medan Fredricsons tredjeplats gav ungefär 1,4 miljoner kronor.

Resultat

Rolex Grand Slam är en serie med fyra av de mest prestigefyllda GP-hoppningarna i världen. Tävlingarna har extra stora prispengar och en särskild bonus till den som lyckas vinna alla. Nästa tävling i serien är i tyska Aachen i juli.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden