Hoppning
5 februari 2019 15:48

Guerdat kvar på tronen – litet tapp för Peder

InternationelltSteve Guerdat behåller platsen som världsetta i den nya rankningen. Svenskarna Peder Fredricson och Henrik von Eckermann är kvar på 10 i topp men tappar något.

Guerdat kvar på tronen – litet tapp för Peder
Svenskfödda SWB-stoet Bianca och Steve Guerdat på VM i Tryon där det blev individuellt brons. Foto: Roland Thunholm

Steve Guerdat, Schweiz, sitter kvar på tronen som världsetta i hoppningen när den nya listan med resultat till och med januari 2019 publicerades av Internationella Ridsportförbundet, FEI, på tisdagen.

USA:s Mclain Ward tar ett kliv från fjärde till andraplats och förra månadens tvåa, Hollands Harrie Smolders, är trea på den nya listan.

Både Peder Fredricson och Henrik von Eckermann är kvar på topp 10, men båda har tappat en placering vilket innebär att Fredricson är sexa och von Eckermann nia.

Malin Baryard Johnsson klättrar däremot – från plats 69 till plats 60 och Irma Karlsson går från plats 76 till 71. Rolf-Göran Bengtsson, som tidigare har varit världsetta, börjar närma sig topp 100 och går från plats 115 till 109.

Hela rankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden