Hoppning
22 december 2018 17:34

Peder och All In i bästa svenska ekipage i världscupen

Internationellt UPPDATERAD Regerande Europamästarna Peder Fredricson och H&M All in blev bästa svenska ekipage i lördagens världscuphoppningar i London och ligger nu femma totalt i världscupen. Segern gick till hemmaryttaren William Whitaker.

Peder och All In i bästa svenska ekipage i världscupen
Peder Fredricson och H&M All In var bästa svenska ekipage vid världscuphoppningarna i London. Arkivbild: Roland Thunholm

Det blev en rafflande omhoppning med hela 18 ekipage i den anrika arenan.

Det här är den största segern i min karriär. William Whitaker.

Hemmaekipaget William Whitaker och Utamaro D Ecaussines (SBS hingst f 2004 e Diamant de Semilly-Quidam de Revel, äg Ludwig Criel) stod för en hisnande omhoppning i högt tempo med korta vägar.

De gick ut relativt tidigt i klassen, men ingen rådde på dem till den brittiska publikens förtjusning.

Whitakerw_olympia18kh_3326
William Whitaker och Utamaro D’Ecaussines. Pressbild

– Det gick precis som jag hade planerat, men det hjälper till om man har en häst som min, säger William Whitaker i ett pressmeddelande från arrangören.
– Han är så bra i huvudet, jag hade lite problem med att få igång galoppen på framridningen, men inne i arenan kom han igång. Det här är den största segern i min karriär.

Peder Fredricson slutade sexa, Malin Baryard Johnsson blev åtta och Henrik von Eckermann tolva vilket innebär att hela svensktrion får viktiga världscuppoäng och närmar sig världscupfinalen i Göteborg i april. Peder Fredricson klättrar ordentligt och borde ha sin finalplats säkrad.
– Vi var inte supersnabba, men jag ville heller inte pressa honom, han har hoppat bra hela helgen, säger Peder Fredricson till Svenska Ridsportförbundet där han också berättar att han har som mål att ta sig till världscupfinalen.
– Det skulle verkligen vara kul att rida nu när det dessutom är på hemmaplan, säger han.

Peder Fredricson ligger femma totalt i världscupen efter London, Henrik von Eckermann är 21:a och Malin Baryard Johnsson 43:a. Irma Karlsson är näst bästa svensk med en 13:e plats. Steve Guerdat, Schweiz, toppar.

Resultat

Ställning i världscupen efter tävlingarna i London

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden