Hoppning
22 december 2018 15:36

Världscuppoäng till tre VM-svenskar

Internationellt Världsuphoppningarna på Olympia i London blev en fartfylld historia med hela tre svenskar till omhoppning. Bäst gick det för Peder Fredricson och H&M All In.

Världscuppoäng till tre VM-svenskar
H&M Indiana och Malin Baryard Johnson är först ut av de tre svenska VM-silvermedaljörerna när det rids världscuphoppningar på Olympia. Arkivbild: Roland Thunholm

Det kom några nollor ganska tidigt i det 37 ekipage stora startfältet, en av dem var Janika Spunger, Schweiz, med Bacardi VDL och Norges Geir Gulliksen/Gin Chin van het Lindenhof.

Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana gick ut som nummer 12 och började med riktig stark hoppning där allt stämde. Stoet visade sitt stora register och kraftfulla hoppning och var till synes enkelt felfri i mål. Ekipaget var därmed det femte felfria i den anrika arenan.

Regerande Europamästarekipaget Peder Fredricson och H&M All In gjorde  comeback i de stora sammanhangen efter en längre tids skada hos valacken. Ekipaget startade som nummer 25.

Peder Fredricson visade en All In som såg ut att vara i fin form i sin första riktigt stora klass på länge. All In visade sin reaktionssnabbhet och en härlig hoppning på den trånga banan. Det blev en säker felfri runda för ekipaget.

Henrik von Eckermann startade Toveks Mary Lou som nummer 28. Ekipaget gjorde en väl avvägd runda i arenan där hindren kom snabbt och tätt. Även här blev det en säker nolla i grundomgången och svensken var den 13:e att ta sig till omhoppning.

Banan i grundomgången fortsatte att ge många felfria rundor, bland annat hemmaryttarna William Whitaker och Michael Whitaker, Tysklands Marcus Ehning och USA:s Laura Kraut. Totalt gick 18 ekipage till omhoppning.

Det var full fart från början i omhoppningen och därmed kom också nedslagen. Janike Spunger Laura Renwick, Geir Gulliksen och Guy Williams fick med sig varsin bom ner.

Malin Baryard Johnsson och Indiana satte upp ett riktigt fräckt tempo och stoet visade lika fin hoppning som i grundomgången. Stoet följde med fint i svängarna och var felfri i mål på en tid som dessutom var snabbast.

Direkt efter henne kom dock några riktiga kanoner som hittade lite kortare vägar och dessutom lyckades hålla nollan. Baryard Johnsson trillade ner några pinnhål och William Whitaker/Utamaro D Ecaussines kapade hennes tid med över två sekunder.

Peder Fredricson och All In visade återigen riktigt fin hoppning med korta vägar och ett högt tempo. Det blev återigen en säker felfri runda på en tid som var lite snabbare än Malin Baryard Johnssons och en fjärde plats.

Henrik von Eckermann och Mary Lou fick ett nedslag i omhoppningen.

Toppryttarna som följde i startfältet satsade friskt, men William Whitaker rådde ingen på till hemmapublikens förstjusning.

Peder Fredricson slutade sexa, Malin Baryard Johnsson blev åtta och Henrik von Eckermann tolva vilket innebär att hela svensktrion får viktiga världscuppoäng och närmar sig världscupfinalen i Göteborg i april

Online-resultat

Ställning, världscupen i hoppning

Arrangörens webbplats

Start- och resultatlistor

SVT Play

FEI-tv, betalkanal

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden