Fälttävlan
18 oktober 2020 10:49

Tyskland regerade på unghäst-VM

MästerskapTyskland tog hand om båda titlarna när unghäst-VM i fälttävlan avgjordes i Frankrike på söndagen. Johan Lundin och Dos Si Bon blev bästa svenska ekipage.

Tyskland regerade på unghäst-VM
Ingrid Klimke kan lägga till ännu en titel på sin meritlista. Foto: FEI/Solène Bailly

Tyska stjärnan Ingrid Klimke höll VM-nerverna i styr och avslutade UVM i franska Le Lion d´Angers med en felfri runda tillsammans med sin egen och Claudia Laubers Cascamara (WESTF sto f 2014 e Cascadello II-Templer GL xx, uppf Helmut Bergendahl).

Det lyfte ekipaget till seger i mästerskapet som avslutades i strålande höstsol.

Både Johan Lundin/Dos Si Bon och William Nilson Fryer/Joël var kvar i det tvåstjärniga mästerskapet för 6-åringen efter hästbesiktningen på söndagens morgon.

Båda hade då klättrat ett snäpp i resultatlistan sedan terrängen, vilket innebar att Lundin var på plats 21 och Nilson Fryer på plats 22.

Omvänd startordning

6-åringarnas hoppning började klockan 11 med omvänd startordning, vilket innebar att brittiske Tom Mc Ewen och MHS Brown Jack gick ut sist.

William Nilson Fryer och Joël visade en fin rytm genom banan, men den store valacken kunde inte riktigt hålla ihop sin kropp hela vägen. Det första nedslaget – ett bakbensfel – kom redan på hinder nummer 3. Därefter blev det också nedslag i båda tvåkombinationerna och totalt 24 straff på hinder och lite tidsfel. Detta innebar ett ras i resultatlistan.

Johan Lundin red Dos Si Bon bestämt framåt hela banan, och hästen såg ut att vara med på noterna hela vägen runt. Även här blev det ett nedslag på hinder 3, men för övrigt var Dos Si Bon kvick i fötterna och gick i mål med 4 straff för hinder och utan straff för tiden.

Tajt i toppen

Det var tajt mellan topptrion som alla fanns inom ett nedslag. När britten Oliver Townend satte en säker nolla tillsammans med Cooley Rosalent innebar det att ett nedslag hos de två som startade efter honom skulle ge britten seger.

Ingrid Klimke, som låg två inför hoppningen, höll dock sina rutinerade nerver i styr och lotsade försiktiga Cascamara perfekt runt banan utan att lägga till fler straff på sitt resultat.

Välridande Tom Mc Ewen med MHS Brown Jack såg ut att göra allt rätt i en välbalanserad och väl avvägd runda, men på slutet kom två nedslag. Det gjorde att ekipaget rasade till sjätte plats och att Klimke tog hand om UVM-guldet.

Hollands Merel Blom tog brons tillsammans med Corminta vom Gwick.

Johan Lundin slutade på plats 21 och William Nilson Fryer på plats 26.

Även i det trestjärniga mästerskapet för 7-åringar blev det tysk seger genom Sophie Leube/Sweetwaters Ziethen TSF. Ingen svensk deltog i denna klass.

 

Här kan du följa hoppningen via arrangörens webb-tv.

Live-resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden