Hoppning
29 oktober 2017 08:00

Ett nedslag för Lindelöw i världscupen – kolla in rundan här

VärldscupDet blev ingen fullträff för Douglas Lindelöw och Zacramento i söndagens världscuphoppningar i italienska Verona. Ett nedslag i grundomgången gav en 14:e plats. Se hans runda i ett klipp här. Maikel Van der Vleuten vann.

Ett nedslag för Lindelöw i världscupen – kolla in rundan här
Douglas Lindelöw och Zacramento. Foto: Lottapictures

Uppdatering 19.00: Hollands Maikel Van der Vleuten var snabbast av de felfria i omhoppningen och vann före Italiens Alberto Zorzi.

Longines Fei Nations Cup™ Jumping Verona
Maikel van der der Vleuten och VDL Verdi vann världscupen i Verona, Italien. Foto: FEI/Massimo Argenziano

Det var en spännande omhoppning där Maikel van der Vleuten och 15-årige hingsten VDL Groep Verdi bjöd på en riktig show. Holländaren hyllade sin häst efteråt:
– Han är alltid den samma, det spelar ingen roll om det är solsken eller regn. Han är väldigt speciell, och framförallt är han väldigt ärlig.

Uppdatering 17.05: När grundomgången är klar står det klart att Douglas Lindelöw slutar på 14:e plats. Det innebär att han i allafall får med sig några världscuppoäng hem. Elva ekipage gör upp i en omhoppning.

Uppdatering 17.00: Italienarna får ytterligare ett hemmaekipage att heja på i omhoppningen då Alberto Zorzi satte en nolla med Fair Light van T Heike. Hollands Maikel Van der Vleuten och Frankrikes Simon Delestre är också klara för omhoppning. SWB-stoet Bianca, som rids av Schweiz Steve Guerdat, fick fyra fel.

Uppdatering 16.40: Som så ofta i världscupsammanhang trillar nollorna in tätare allt eftersom klassen fortgår. Irlands Cian O’Connor, Frankrikes Penelope Leprevost och Belgiens Pieter Devos tillhör nu de felfria. Lindelöw är näst snabbast av fyrafelarna när åtta ekipage återstår.

Uppdatering 16.00: Hemmapubliken visste inte till sig av glädje när båda hemmaryttarna Luigi Polesello med Panama Tame samt Emilio Bicocchi med Sassicaia Ares nollade grundomgången. Även Spaniens Eduardo Alvarez Aznar är vidare till omhoppning med Rokfeller de Pleville Bois Mar.

Uppdatering 14.50: Schweiz Janika Sprunger satte första nollan med Bacardi VDL. När tolv ekipage av 38 har varit inne på banan är hon den enda felfria. Douglas Lindelöws tid står sig fortfarande bra – han är snabbast av fyrafelarna hittills.

Uppdatering 14.30: Det blir ingen omhoppning för Douglas Lindelöw och Zacramento. En bom föll på en oxar i grundomgången där ingen har varit felfri hittills. Lindelöw var dock snabb och det finns goda chanser att få med sig världscuppoäng trots nedslaget.

Se Lindelöws runda via SVT:s klipp nedan.

 

Svenska ryttare på plats i Verona är Douglas Lindelöw, Helena Lundbäck och Jannie Canovill, men det är bara Douglas Lindelöw som rider om världscuppoäng i dag. Han har startnummer 4. Världscuphoppningen börjar klockan 14.15 svensk tid och som vanligt får du de viktigaste händelserna här. Douglas Lindelöw och Zacramento började meetinget starkt med en andraplats i fredagens 1,55-hoppning.

Start- och resultatlistor, Verona

Livesändning, SVT Play

17.00-17.55 sänder SVT1 ett sammandrag

Livesändning, betalkanal

Aktuell ställning i världscupen

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden