Hoppning
19 januari 2021 09:19

Förbundskaptenen utan pris på Idrottsgalan

NomineradHenrik Ankarcrona hade chans att utses till Årets Ledare när Idrottsgalan 2021 arrangerades på måndagskvällen. Men hoppkaptenen blev utan pris på galan som i år genomfördes med endast ett fåtal personer på plats.

Förbundskaptenen utan pris på Idrottsgalan
Kapten Ankarcrona fick se sig besegrad på måndagskvällens Idrottsgala. Foto: Roland Thunholm

I coronatider blev även Idrottsgalan, som brukar var en välfylld tillställning, endast öppen för ett fåtal på plats. Istället kunde man följa galan digitalt.

Henrik Ankarcrona var nominerad i kategorin Årets Ledare för sina insatser som förbundskapten för det svenska hopplandslaget, men även för att ha lett Team Europa till en överlägsen seger mot USA i Riders Masters Cup i december 2019.

Priset gick till Greg och Helena Duplantis, föräldrar och tränare till världens bästa stavhoppare Armand Duplantis. Övriga nominerade i kategorin var Johannes Lukas, skidskytte, och Karin Torneklint, friidrott.

Alla vinnare på Idrottsgalan 2021

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden