Hoppning
5 maj 2018 22:13

Första lagen klara för SM-semi på Strömsholm

Folksam ElitallsvenskaDen här helgen betyder elitserien i stora lass. I dag blev de tre första lagen klara för semifinalen i lag-SM på Strömsholm och i morgon blir listan komplett.

Första lagen klara för SM-semi på Strömsholm
Clara Marklund, Fanny Blanck. Jennie Grönlund och Wilma Marklund säkrade semifinalbiljett för Piteå RS. Foto: Privat

Tre lag ur var och en av de fem zonerna i Folksam Elitallsvenska ska under helgen sållas ut till semifinalen av lag-SM som går på Strömsholm i början av juni. Redan i dag hoppade norra gruppen sin sista omgång och därmed kunde tre lag i gruppen hämta hem semifinalbiljetter: Ettan Piteå RK, tvåan Näsets RS och trean Gävle RS.

Piteå med Clara Marklund/Alinda, Fanny Blanck/Laudy, Jennie Grönlund/Paddington L och Wilma Marklund/Clara 86 vann såväl den sista omgången hos Brunflo som hela gruppen.
– Vi är nog fortfarande lite i chock. Vi har haft en del skador och hade inte riktigt räknat med det här, men alla har varit väldigt duktiga, säger nöjda lagledaren Jessica Persson.

Förra året gick klubben också till semifinal, men fick då tacka nej på grund av skador hos hästar och ryttare. Nu har de alltså chans på revansch på Strömsholm och innan helgen är slut ska listan över lagen dit vara komplett. I de fyra sydligare grupperna hoppades i dag omgång två och i morgon hoppas de tredje och sista omgångarna, som slutligen sållar ut semifinal-lagen.

Det är hård strid om poängen och inte mycket som skiljer klubbarna kring det viktiga strecket. Dagens fyra omgång två-vinnare leder sina respektive grupper inför avgörandet: IM Sportriders RF i Södra, Loviseholms SK i Mellersta, Nääs HF i Västra och Strömsholm RF i Östra.

Ställning just nu
Resultat Norra Brunflo RS
Resultat Mellersta Värnamobygdens RF
Resultat Södra Vellinge HSF
Resultat Västra Nääs HSF
Resultat Östra Sportriders HSF

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden