Hoppning
8 juli 2018 13:50

Första omgången i lag-SM klar: Två lag i delad ledning

UppdateradDet är hett värre på lag-SM i hoppning. Två lag delar ledningen när första omgången är klar och det bäddar för en rafflande sista omgång senare under söndagen .

Första omgången i lag-SM klar: Två lag i delad ledning
Nääs RF var taggade inför sin start i lag-SM. Det blev till slut brons. Fotp: Madeleine von Koch

Första omgången finalen av lag-SM i hoppning är avklarad i Falsterbo och den kantades av jubel, strålande sol och peppande hejarop. Två lag ligger i ledningen på noll fel vardera: Nääs Hästsportförening och Österlens Ridklubb. Nääs har flera guld på sin meritlista, medan Österlen är på jakt efter sitt första någonsin i lag-SM.

Bara ett nedslag efter ligger Värnamobygdens RF, Åby RK, Strömsholms RF och IM Sportriders RF. Den andra och avgörande omgången startar klockan 14.30 och det är alltså Nääs och Österlen som går ut med guldläge.
– Det känns väldigt bra. Härligt att börja så här och inte behöva jobba i uppförsbacke – nu ska vi bara fortsätta på samma vis, säger Nääs RF:s strålande nöjda lagledare Per Arne Petersson i halvtid.

Resultat

Ridsport
Linnea Ericsson-Carey och Contenance är en del av Österlen, som är det ena ledarlaget. ArkivFoto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden