Dressyr
26 augusti 2021 20:04

Första paramedaljerna utdelade – två svenskar till küren

MästerskapDet blev ingen svensk medalj i det individuella programmet på Paralympics i Tokyo på torsdagen. Men både Lena Malmström och Louise Etzner Jakobsson är vidare till küren.

Första paramedaljerna utdelade – två svenskar till küren
Michele George, Belgien, tog guld i det individuella programmet, grade V. Foto: FEI/Liz Gregg

Både Louise Etzner Jakobsson och Lena Malmström gjorde fina rundor i torsdagens program, Individual Championship, på Paralympics i Tokyo.

När vi kom in på banan blev hon lite rädd och tog ett skutt. Lena Malmström. 

Louise Etzner Jakobsson och hennes mästerskapsdebuterande Goldstrike B.J. (KWPN val f 2011 e Dreamcatcher-Jazz, uppf B. Jelgersma) slutade på på 72,634 procent vilket räckte till en fjärdeplats och kval till måndagens kür.

– Det är Goldstrikes tredje internationella start och han skötte sig alldeles utmärkt. Han var med mig hela tiden från framridning och inne på banan, säger ryttaren till Svenska Ridsportförbundet.

På tårna

Paralympicsdebuterande Lena Malmströms egen uppfödning Fabulous Fidelie (SWB st f 2012 e Floricello OLD-Don Romantid) var lite på tårna och ekipaget fick en inte helt enkel start på programmet.
– Hon gick jättefint på framridningen, men när vi kom in på banan blev hon lite rädd och tog ett skutt. Hon kan vara lite busig, så jag var lite avvaktande, säger Lena Malmström till Svenska Ridsportförbundet.

Det blev 69,833 procent, en sjätteplats och kval till måndagens kür dit åtta ryttare i varje grad går vidare.

Etzner Jakobsson först ut

Louise Etzner Jakobsson kommer att rida först av de svenska ryttarna, klassen för Grade IV börjar 9.00 svensk tid och Lena Malmströms klass, Grade V, börjar 10.14.

Guldet i Individual Championship Grade IV gick till Sanne Voets, Nederländerna, och Demantur.

I Individual Championship Grade V, tog Belgiens Michele George och Best of 8 hand om paraguldet.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden