Dressyr
3 juli 2021 14:49

Etzner Jakobsson och Malmström klara för Paralympics

OS-ekipageLouise Etzner Jakobsson och Lena Malmström är klara för Paralympics i Tokyo. Det stod klart i veckan.

Etzner Jakobsson och Malmström klara för Paralympics
Lena Malmström och Fabulous Fidelie, här på EM i Rotterdam, åker till Tokyo med Goldstrike B.J. och Louise Etzner Jakobsson. Foto: Roland Thunholm

Louise Etzner Jakobsson och Lena Malmström är nästa OS-duo på tåget till tåget. Paradressyrryttarna är en del av truppen till Paralympics som presenterades i veckan.

Louise Etzner Jakobsson hade med sig två bronsmedaljer hem från Paralympics i Rio, då med gentlemannen Zernard. Nu är det Goldstrike B.J. som gör sitt första stora mästerskap med Louise. Egna uppfödningen Fabulous Fidelie är hästen som följer med Lena Malmström till Tokyo. Ekipaget deltog på EM i Rotterdam 2019.

Bägge ekipagen visade framfötterna vid en internationell paradressyrtävling med ett starkt start fält för några veckor sedan.
– Båda ekipagen visade god form med placeringar och bra resultat. Lena Malmström var vidare till küren efter en femteplats i kvalet, säger landslagsledare Agneta Aronsson på förbundets hemsida.
– Jag tror båda ekipagen har goda chanser att gå vidare till kürfinalen i sin respektive grad på Paralympics, fortsätter hon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden