Hoppning
4 oktober 2023 11:58

Förstaplatsen i tryggt förvar hos Henrik von Eckermann

FEI-rankningEtt lagguld på EM är ett bra medel för att säkra placeringen i topp bland världens hoppryttare. När september är summerad är det fortfarande Henrik von Eckermann som är världens bästa hoppryttare. Men någon mer svensk hittar vi inte på Topp 50.

Förstaplatsen i tryggt förvar hos Henrik von Eckermann
Världsettan Henrik Von Eckermann och Iliana Foto: Kim C Lundin

Förutom lagguldet i Milano blev det en tredjeplats för Henrik von Eckermann i Barcelonas femstjärniga Grand Prix sista helgen i september tillsammans med Glamour Girl, samt en seger i Rom med King Edward ett par veckor tidigare.

Henrik von Eckermann har varit världsetta sedan i juli 2022, och har ett försprång på 232 poäng till tvåan Julien Epaillard. Ben Maher kliver upp från fjärde till tredje plats medan europamästaren Steve Guerdat halkar ner från tredje till femte plats trots segerpoängen från Milano.

Nästa svensk på listan är Peder Fredricson på plats 56, ett snäpp upp jämfört med förra månaden, medan Jens Fredricson har plats 61 och Malin Baryard-Johnsson har plats 69.

Wilma Hellström återfinns på plats 101, precis utanför Topp 100.

Rankingen från FEI-Longines

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden