Körning
31 mars 06:20

Framgångar med shirehästar belönade med prestigefyllt pris

Ärofyllt prisKusken Karin Emilsson från Sollefteå vann i helgen ett prestigefyllt brittiskt pris efter fina framgångar med sina shirehästar.

Framgångar med shirehästar belönade med prestigefyllt pris
Det är ett maffigt ekipage, Karin Emilsson och hennes fyrspann. Foto: Privat

Kusken Karin Emilsson har själv tagit upp sina fyra shirehästar till svår klass i sportkörning. Nyligen nominerades hon till det prestigefyllda priset i kategorin ”The British Rare Breed Horse/Pony of the Year” vid en gala som arrangeras av brittiska Carriage Driving Magazine.

– Det känns ärofyllt att bara vara nominerad. Och hedrande att England uppmärksammar ett svenskt ekipage. Sedan får vi se om det räcker hela vägen för oss, sa hon till Ridsport då.

Och visst räckte det hela vägen för Karin Emilsson som i helgen hyllades för framgångarna med sina mäktiga shirehästar. ”Woop, woop, woop”, skriver Karin Emilsson efter vinsten på Facebook där hon även tackar hästarnas uppfödare. Se prisutdelningen här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden