Hoppning, Ponny
20 maj 2019 11:16

Framgångsrikt i kvalen: Unga ryttare klara för Falsterbo

KvaladeOm mindre än två månader går startskottet av Falsterbo Horse Show och kvalen pågår som bäst. I helgen blev bland annat en rad unga ryttare klara för sommarens stortävling.

Framgångsrikt i kvalen: Unga ryttare klara för Falsterbo
Ebba Danielsson såg till både bli kvalsegrare och kvaltvåa. Här med Validento, som var bäst i test under helgen som gick. Arkivbild: Roland Thunholm

Under Falsterbo Horse Show avgörs Marietorp Ridsport Children Challenge för ryttare mellan 12 och 14 år på häst. Såväl kvalen som finalen avgörs i två 1,20-klasser, en A1:a och en med inverkansbedömning.

I helgen reds två kval och sex ekipage blev finalklara. Hos Värnamobygdens RF togs finalbiljetterna av, i tur och ordning, Nellie Danielsson/Goldstück, Emil Jönsson/Fanessa och Vincent Franzén/Lady Madonna.

På Norrköping Horse Show blev Ebba Danielsson etta och tvåa med Validento och Bonita. Hon får dock bara ta med sig en häst till Falsterbofinalen. Övriga finalbiljetter gick till Emma Zettering/Elan Van Het Lindenhof och Ida Selin/Starling 7.

Totalt får tolv childrenekipage hoppa i Falsterbo och vid det här laget är nio klara. Utöver helgens finalbiljettvinnare blev tre ekipage finalklara redan under Wermland Equestrian Games: Isabelle Schiller/Main Escada, Tyra Karlberg/Boyzon S:t Tropez och Ella Sterner/Cougar Q. Ett kval återstår och det går om knappt två veckor på Runsten Equestrian Games.

Eriknordströmchanel
Erik Nordström och Chanel, som här hoppar på Scandinavium, är klara för de ungas Grand Prix på FHS. Foto: Roland Thunholm

I Värnamo reds också Torstensons ungdoms-GP och där stod en FHS-biljett  på spel för juniorer och young riders. I GP:n på 1,45 för young riders segrade Erik Dahnelius med Musse B Good. Falsterbobiljetten gick dock till en annan Erik, nämligen Nordström som vann juniorernas GP på 1,40 med Chanel. Till Torstensons ungdoms-GP på FHS kvalar 16 junior/YR-ekipage in, varav åtta direkt som kvalsegrare och åtta genom att ligga på rätt sida av strecket i poängtabellen efter sista kvalet.

Tidigare finalbiljetter genom seger i junior/YR-Grand Prix har de senaste veckorna gått till Paula Unghanse/Luxury Girl hos Kalmar Hästsportklubb, Ebba Kewnter/Cickdown på Sundbyholm och Ellinor Liwing/Caramia på Wermland Equestrian Games. Än återstår fyra kval innan startfältet är spikat.

Även ponnyryttarna kvalar under våren mot Falsterbo och då är det Naf Five Star Magic Pony Grand Prix som lockar. Utöver fem EM-potentiella ekipage som landslagsledningen plockar ut kvalar sex stycken via segrar i medelsvår A. I går togs biljetten av Tilde Jansson med Lookout Oysters Spring genom seger i toppklassen hos Jump Club Ridsportförening. Sedan innan är Signe Svensson/Bright Eyes och Tilda Lundstedt/Lowerybane Diamond klara för ponnyernas GP i Falsterbo.

Signe
Signe Svensson och Bright Eyes är sedan tidigare klara för FHS. Foto: Roland Thunholm

Resultat Värnamo
Resultat Norrköping
Resultat Jump Club

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden