Dressyr
13 september 2015 08:58

Framtidshästar persade i Perl

Patrik Kittel med Delaunay tog två tredjeplatser och satte nytt personbästa i kür vid dressyren i Perl. Tinne Vilhelmson-Silfvén såg till att fixa ett personbästa med Benetton Dream i Grand Prix.

Framtidshästar persade i Perl
Patrik Kittels "Dude" satte personbästa...

Den svenska duon hade med sig lovande framtidshästar som fick möta bra motstånd i fyrstjärniga Perl.  Hemmaryttaren Isabel Werth med EM-hästen Don Johnson tog segern i küren med 81,750 procent. Patrik Kittels Delaunay, kallad Dude (valack f-06, e Dr Doolittle–Feinbrand) är grön i jämförelse, men satte snygga 76,550 procent och slutade trea.  Ekipaget bättrade därmed på rekordet från Falsterbo, där de gjorde sin första internationella kür och vann på 76,42. Redan i torsdags blev det ännu en bronsplats, då i Grand Prix på 73,6.

Tinne Vilhelmson-Silfvén och Benetton Dream (hingst f -04, e e. Brentano II–Rotspon) startade i Perl med ett nytt personbästa i Grand Prix. De landade på fjärde plats med 71,280 procent.
– Han är här för att lära och har inte varit på så många större tävlingar tidigare, så han är lite småimpad, säger Tinne till Svenska Ridsportförbundet.
I lördagens kür räckte 71,425 procent till en tiondeplats för ekipaget.

I den nationella Grand Prix-klassen var Therese Nilshagen med Dante Weltino tvåa på drygt 71,3 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden