Avelsnyheter
8 september 2020 15:01

Franklin-föl toppade auktion hos Helgstrand

AuktionPå Nordic International Sales fölauktion, arrangerat i ett samarbete mellan Helgstrand Dressage och Dansk Varmblod, såldes tre föl för över 50 000 euro - i topp gick Franklin-dottern Gørklintgårds Blackberry.

Franklin-föl toppade auktion hos Helgstrand
Görklintgårds Blackberry var dyrast på fölauktionen hos Helgstrand Dressage. Foto: Ridehesten.com

Fölauktionen i lördags kväll lockade många, och Dansk Varmblod konstaterar i ett pressmeddelande att det trots coronatider finns en köpstark marknad för kvalitetsföl. Av de 15 fölen till salu gick tre för 50 000 euro eller mer, med Gørklintgårds Blackberry (e Franklin- Gørklintgårds Santos, uppf Jørgen Ravn) som toppnotering på 56 000 euro.

Dyraste hingstfölet blev sista fölet ut, Gammelenggårds Galiano (e Grand Galaxy Win-Blue Hors Don Romantic, uppf Stald Heiline) på 54 000 euro.

Köparna kom från Kanada, England, Holland, Sverige, Tyskland och Österrike.
– I början av året såg det mörkt ut med corona-situationen, men det har visat sig att man kan sälja föl till toppriser på en helt annan marknad. Det har krävt nytänkande och ett helt nytt upplägg, men det nya upplägget med köpare via internet är här för att stanna, konstaterar Ulrik Kristensen, ordförande i auktionskommittén hos Dansk Varmblod, i pressmeddelandet.

Se bilder, filmer och priser på samtliga auktionsföl

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden