Avelsnyheter
17 juni 2020 14:56

Fürst Romancier-föl dyrast på onlineauktion

DyrgripI söndags avslutades den första onlineauktionen arrangerad av Helgstrand Dressage och Paul Schockemöhle. Buden trillade in på de 22 dressyr- och hoppstammade fölen - dyrast blev ett stoföl som såldes för 920 000 kronor.

Fürst Romancier-föl dyrast på onlineauktion
Fürstin d'Amour blev dyraste fölet på Helgstrand & Schockemöhles onlineauktion. Foto: Helgstrand & Schockemöhle.

Köpare från Europa och Ryssland visade intresse för fölen, där Fürstin d’Amour (sto -20, e Fürst Romancier-San Amour, uppf/äg Dirk Gosker, Tyskland) blev en riktig dyrgrip – stofölet såldes 82 000 euro, cirka 920 000 kronor. 13 hugade spekulanter budade på henne, och det blev en tysk köpare som drog det längsta strået.

Näst dyrast var hingstfölet Full of Dreams (e Fürstenball-Spörcken), som gick under klubban för 40 000 euro till en holländsk köpare.

Tyskarna var de som handlade flitigast under onlineauktionen – tolv av de 22 fölen såldes till Tyskland. Resten gick till Storbritannien, Danmark, Luxemburg, Spanien, Rysslands, Holland och Ungern.

Här kan du läsa mer och se filmer på samtliga sålda föl

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden