Avelsnyheter
12 mars 2020 17:02

Lövsta stuteri ställer in – Schockemöhle och Helgstrand funderar

Skjuts uppPå torsdagseftermiddagen kom det första beskedet om inställd hingstvisning i Sverige i vår. Det är Lövsta stuteri som väljer att blåsa av sin välbesökta visning i Helsingborg som de gör tillsammans med Blue Hors. PS Flyinge & Partner avvaktar.

Lövsta stuteri ställer in – Schockemöhle och Helgstrand funderar
Lövsta stuteri ställer in sin välbesökta hingstvisning i Helsingborg i början av april. (Arkivbild) Foto: Yvonne Karlsson

I Tyskland har redan två stora hingstvisningar ställts in som en följd av risken för spridning av coronaviruset.

Det är den svenska regeringens beslut att förbjuda alla folksamlingar större än 500 personer som ligger bakom Lövstas beslut. Lövsta och Blue Hors skulle vara först ut med sin planerade hingstvisning som skulle genomföras på Helsingsborgs Fältrittklubb den 5 april.

– Det är självklart tråkigt att vi behöver ställa in vår populära hingstvisning i Helsingborg, som alltid är så oerhört välbesökt. Vi håller på att titta på olika kreativa lösningar för hur vi ska presentera hingstarna digitalt så att alla stoägare kan få chansen att bilda sig en så god uppfattning som möjligt om hingstarna, säger Malin Cohlin, stationschef Lövsta Seminstation.

Avvaktar rekommendationer

Lövsta avvaktar med beslut kring hur det blir med hingstvisningen på den egna anläggningen Stjärnborg utanför Stockholm den 19 april. Folkhälsomyndighetens vidare rekommendationer och virusets utveckling kommer att styra över det beslutet.

Schockemöhle och Helgstrand har gemensamt visat sina hingstar på Flyinge och i år är det tänkt att ske den 19 april. Helena Torstensson, som företräder Schockemöhle i Sverige, berättar för Ridsport att de också avvaktar myndigheternas fortsatta beslut och rekommendationer.

– Många ställer in sina tävlingar och visningar nu och cirka två veckor framåt. Vi tror att vi kommer kunna ta beslut angående vår hingstvisning den 1 april, säger hon.

Holländska VDL har också beslutat att ställa in sin hingstvisning för publik med anledning av coronaviruset. I stället kommer den att sändas på Clipmyhorse den 4 april.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden