Avelsnyheter
5 februari 2020 11:05

Andreas Helgstrand: ”Det kom som en chock”

AntidopningHelgstrand Dressage köpte den westfaliska segerhingsten Dynamic Dream för en rekordsumma i november. Nu har ett dopningsprov visat att hingsten var dopad under hingstkåringen. Andreas Helgstrand har lagt upp ett filmklipp där han ger sin syn på saken. Se klippet här.

Andreas Helgstrand: ”Det kom som en chock”
Andreas Helgstrand vill inte lämna tillbaka Dynamic Dream trots det positiva dopningsprovet. Foto: Helgstrand Dressage (skärmdump)

Den westfaliska segerhingsten Dynamic Dream ropades in av Helgstrand Dressage för rekordsumman 1,9 miljoner euro på auktionen vid hingskåringen i Münster 2019. Ett dopningsprov som gjordes i samband med hingskåringen i november har nu visat att Dynamic Dream hade spår av den antiinflammatoriska substansen flunixin i blodet. Flunixin finns med på FEI:s lista över förbjudna substanser i kategorin kontrollerad medicinering.

Därmed förlorar hingsten både sitt avelsgodkännande och sin premie, men det finns inga hinder för att delta i en ny hingstkåring. Detta enligt ett beslut av Westfalenförbundet. Den tidigare ägaren, uppfödaren Heinrich Giesselmann, förklarar det positiva dopningsprovet med att hingsten innan kåringen behandlades med ett preparat mot hudproblem, som då ska ha innehållit den förbjudna substansen. Detta enligt ett pressmeddelande.

– Det kom som en chock för oss, säger Andreas Helgstrand en film där han svarar på de frågor som har väckts i samband med det positiva dopningsprovet.

Se filmen här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden