Avelsnyheter
28 oktober 2019 17:35

”Hingsten är ärligt köpt”

AuktionsbråkFörvirringen kring vad som hände när den unga stjärnhingsten gick under klubban i Verden växer. Efter uttalandet från Paul Schockemöhle och Andreas Helgstrand om att deras bud ignorerades går nu köparen ut med sin version.

”Hingsten är ärligt köpt”
Stuteri Bonhomme reagerar nu på spekulationerna kring budgivningen. Arkivbild: Kiki Beelitz

”Välkommen hem Confess Color!” skriver Stuteri Bonhomme på sin Facebooksida efter helgens hingstpremiering i Verden, där nummer 54 (Cadeau Noir-Licosto-Damsey) ropades in av Rebecca Gutmann från stuteriet.

Men tidigare under måndagen gick Paul Schockemöhle och Andreas Helgstrand ut med ett uttalande, där man menade att deras högre bud ignorerades – till förmån för Rebecca Gutmann som fick betala 1,89 miljoner euro för den unga stjärnan.

Stuteri Bonhomme skriver vidare på sin Facebooksida (fritt översatt från tyska) att namnet Confess Color betyder ”bekänna färg”, vilket stuteriet också önskar göra efter de spekulationer som har uppstått kring budgivningen och vad som hände på auktionen:

”Den irritation som har uppstått är något vi inte känner igen oss i – och vi tillbakavisar bestämt alla spekulationer som har uppkommit i samband med auktionen.”

”Vi har köpt den här hingsten, precis som vi har gjort med alla hästar vi har köpt på auktion, ärligt och enligt de gällande auktionsvillkoren.”

Stuteri Bonhomme uttrycker samtidigt en önskan om att behålla bra hingstar i Tyskland och erbjuda dessa till rimliga villkor. Språngavgiften för Confess Color kommer att vara 950 euro, ”precis som för alla våra treåriga premiehingstar”.

Slutligen skriver Stuteri Bonhomme:

”Vi är väldigt glada över vårt nytillskott! Förutom att han är en lovande avelshingst, ser vi också en stor sportslig talang.”

Samtidigt upplevde alltså Paul Schockemöhle och Andreas Helgstrand auktionsförrättarens beteende som en stark förolämpning. Läs mer om det här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden