Avelsnyheter
28 oktober 2019 16:29

”Vi såg det som en stark förolämpning”

Ifrågasatt budgivningI helgen gick en ung stjärnhingst under klubban i tyska Verden. Men frågan är vad som hände vid budgivningen. "Vårt bud ignorerades, trots att alla såg att vi bjöd", skriver Paul Schockmöhle och Andreas Helgstrand i ett gemensamt uttalande.

”Vi såg det som en stark förolämpning”
Andreas Helgstrand har köpt ett antal miljonhingstar ihop med Paul Schockemöhle. Arkivbild: Roland Thunholm

Två ”riktiga klasshingstar” stod ut vid helgens premieringar i Verden, enligt vår hingstbloggare Lena Nyström som var på plats. Den ena var nummer 54 (Cadeau Noir-Licosto-Damsey), som är den första årgången efter Bonhomme-ägda Cadeau Noir.

Men frågan är vad som egentligen hände vid budgivningen.

”Cirkeln slöts när Rebecca Gutmann från Stuteri Bonhomme ropade hem den 2,5-åriga hingsten för 1 890 000 euro efter en duell med Helgstrand-Schockemöhle.” Detta skriver Lena Nyström i hingstbloggen.

Nu har nämligen Paul Schockemöhle och Andreas Helgstrand gått ut med ett gemensamt uttalande, där de menar att deras bud på hingsten ignorerades – både det första budet på 1,8 miljoner euro och deras motbud som övergick det bud som klubbades igenom av auktionsförrättaren Bernd Hickert.

Helena Torstensson Paul Schockmöhle
Paul Schockemöhle kände sig felbehandlad. Arkivbild: Krister Lindh

”Att vi lade ett bud var uppenbart för alla som var närvarande”, skriver Paul Schockemöhle och Andreas Helgstrand om sitt initiala bud.

”Fru Gutmann bjöd 1,89 miljoner euro och vi höjde genast till 1,90 miljoner euro”, skriver de vidare om det vinnande budet, ”som direkt accepterades av auktionsförrättaren utan att denne sökte kontakt med oss”.

Paul Schockemöhle och Andreas Helgstrand understryker att de har köpt och betalat för omkring 100 hingstar på auktion i Verden via olika konstellationer av budgivare.

De vill också tydliggöra att de inte lämnade auktionshallen för att de förlorade en budgivningsduell utan på grund av auktionsförrättarens beteende:
”Vi såg det som en stark förolämpning mot vår hingststation”, skriver de avslutningsvis.

Vår hingstbloggare Lena Nyström imponerades stort av nummer 54, som hon tycker var ”en riktig stjärna”. Läs mer här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden