Avelsnyheter
8 oktober 2021 06:25

Fredag på SWB Equestrian Weeks

Breeders TrophyIdag väntar den första finalen under hoppveckan på SWB Equestrian Weeks på Flyinge, då de bästa 3-åringarna gallras ut till en championatsvinnare och ett Rikssto. Dessutom ska finalhästarna utses bland 6-åringarna - här hittar du allt du behöver veta för att följa dagens klasser.

Fredag på SWB Equestrian Weeks
Sandra Carlsson och familjeuppfödningen Simply Red var ett av alla felfria ekipage i den första 6-årsomgången. Foto: Roland Thunholm

Under förmiddagen tar de 34 6-åringar, som klarat den första kvalomgången med färre än tolv fel, ännu ett steg närmare final. Även idag väntar en 1,30-bana, och de 25 bästa som har lägst antal fel efter de båda kvalen går till söndagens final.

För 3-åringarna, som idag gör entré för första gången i Flyinges stora ridhus, väntar final direkt. Rikssto avgörs som en klass i klassen, och för samtliga gäller löshoppning över tre hinder på samma sätt som vid unghästtest.

Hästarna bedöms av två domare för sin hoppteknik och hoppförmåga, samt allmänt intryck. De får två betyg, mellan 0-10,0, och den 3-åring som får högst totalpoäng vinner championatet.

De 3-åringar som är anmälda till Rikssto, och som fått högst poäng av hoppdomarna, tas efter klassen in på finalring och visas tillsammans vid hand – det handlar vanligtvis om 3-6 ston. Här bedöms nu varje stos exteriöra helhetsintryck samt harmoni, utvecklingsbarhet och framtid. Enligt reglerna är det sedan exteriörbedömningen, i kombination med poängen från löshoppningen, som avgör när de tre domarna tillsammans utser en vinnare i Rikssto.

Preliminärt program Breeders Trophy hoppning

Fredag 8 oktober
Breeders Trophy 6-åringar, omgång II
SWB Championat & Rikssto 3-åringar, final

Lördag 9 oktober
SWB Championat 7-åringar, omgång II
Breeders Trophy 4-åringar, consolation
Breeders Trophy 4-åringar, final
Breeders Trophy 5-åringar, consolation
Breeders Trophy 5-åringar, final med testridning

Söndag 10 oktober
Breeders Trophy 6-åringar, consolation
Breeders Trophy 6-åringar, final
SWB Championat 7-åringar, consolation
SWB Championat 7-åringar, final

Start- och resultatlistor
Livesändningar via SWB:s hemsida (pay per view)
Kval- och finalregler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden