Avelsnyheter
24 augusti 2021 11:53

Tunga sportprofiler till Breeders Trophy

BreedersDet blir återigen "tunga" testryttare vid Breeders Trophy i höst. Dessutom får Henrik Ankarcrona sällskap av en ny domare på hoppsidan. Allt för att ge unghästklasserna en tydligare internationell "touch".

Tunga sportprofiler till Breeders Trophy
Cathrine Dufour återkommer som testryttare på Breeders. Foto: Arnd Bronkhorst

Varför ändra på ett vinnande koncept? SWB presenterar återigen Cathrine Dufour som testryttare i 4-årsklassen och Christoph Hess som huvuddomare i dressyren. Även uppskattade Jeroen Dubbeldam återkommer och testrider de 5-åriga hopphästarna. Nytt för i år är att han får hjälp med bedömningen av irländska Jessica Kürten, som även kommer att döma de 3- och 4-åriga hopphästarna. Vid sin sida i ”domarbåset” har hon även förbundskaptenen Henrik Ankarcrona.

– Det ska bli otroligt kul att komma till Sverige och Flyinge och göra detta tillsammans med Henrik Ankarcrona. Jag har ett gott öga till de svenska hästarna som jag har sett, både på unghäst-VM och på andra stora internationella tävlingar, och det ska bli mycket intressant att få se och vara en del av dessa unga hästars start i karriären, säger Jessica Kürten i ett pressmeddelande.

Många kommer ihåg Jessica Kürten, född Chesney, från de stora mästerskapen där hon tävlade med bland andra Castle Forbes Libertina och Quibell. Bland meriterna finns bland annat ett EM-guld i lag 2001 och en andraplats i världscupfinalen 2006. Idag bor hon i Frankrike tillsammans med sin man, och efter att ha lagt stövlarna på hyllan 2015 har hon jobbat som tränare och uppskattad expertkommentator i tv.

Negrita Cup - Barcelona 2016
Jessica Kürten är årets nya tungviktare. Foto: Hippo Foto
Ridsport
Jeroen Dubbeldam kommer som vanligt med både VM-guld och OS-guld i bagaget. Foto: Roland Thunholm
Equestrian Sport
Christoph Hess är en uppskattad domarröst för många. Foto: Roland Thunholm

– Både från ryttar- och uppfödarhåll har vi fått önskemål om att lägga ännu tydligare internationell ”touch” på unghästklasserna som avgörs under SWB Equestrian Weeks på Flyinge. Vi försöker hela tiden vara lyhörda och fånga upp de tankar och idéer vi får till oss. Att kunna knyta Jessica till evenemanget känns som ett rejält lyft, som vi är övertygade om är ett viktigt steg mot vår vision om att skapa ett evenemang som kopplar ihop avel och sport på ett tydligt sätt, säger tävlingsledaren Tomas Torgersen.

SWB Equestrian Weeks på Flyinge är ett samarrangemang mellan SWB, Flyinge AB och RS Strömsholm. Fälttävlansdelen avgörs på Strömsholm vecka 37 och dressyrens och hoppningens finaler avgörs under vecka 39 och 40 på Flyinge.

Regler för samtliga klasser under SWB Equestrian Weeks.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden