Hoppning
4 november 2022 21:22

Fredagens finalvinnare i Elmia

NationelltJönköping Horse Show är i full gång och på fredagen reds några finaler. Kolla in vinnarna här.

Nicole Holmén och Qurious HS på väg mot seger i 5-åringarnas final. Foto: Roland Thunholm

De 5-åriga hopphästarna hade sin final på Elmia under fredagen.

33 ekipage kom till start över 1,25-banan, nio av dem höll nollan genom hela tävlingen och snabbast av dem i sista rundan var Österlens Ridklubbs Nicole Holmén med Qurious HS (SWB val f 2017 e Comme il Faut-Diamant de Semilly, uppf Linn Holm, äg Grevlundagården & Haras de Prepinson).

Valackens ordinarie ryttare är Grevlundagårdens beridare Stephanie Holmén som lämnade över tyglarna till sin syster den här gången.

Finalsegern var värd 23 000 kronor i prispengar.

Västeråsryttaren Mikaela Gustaphson blev tvåa med stoet Caramix.

Resultat, 5-åringarnas final

Nicole Holmén-quirious-lisen Bratt Fredricson-selfie 1 221104 Rt
Lisen Bratt Fredricson, kvinnan bakom Jönköping Horse Show, tar en selfie med Nicole Holmén och Qurious HS, som hon är delägare i via sitt Grevlundagården.

I 4-åringarnas final gick segern till Österlens Ridklubbs Evelin Lavén/Stall Madick’s Drei (SWB val f 2018 e Bravour-Contant Q, uppf/äg Annette Karlsson). I denna final var 20 ekipage till final över 1,00-hindren.

Resultat, 4-åringarnas final

Beata Hermelin-clbimba 2 221104 Rt
Beata Hermelin och Clabimba. Foto: Roland Thunholm

Det reds även final i Jönköping Ungdoms Grand Prix på fredagen. Här var det 25 ekipage som gjorde upp. Nio av dem var felfria i första rundan och av dem satte fyra stycken en nolla även i omhoppningen.

Beata Hermelin, Flyinge Hästsportklubb, var snabbast av dubbelnollorna tillsammans med Clabimba (HOLST sto f 2011 e Clarimo-Caretino. uppf  Gesa Bremer, äg Stall Lagerfelt AB). Skyrup Country Club Ryttarförenings Liam Nilsson/Zäta C blev tvåa med en tid som var ungefär tre tiondelar långsammare än vinnarens.

Resultat, ungdomarnas GP-hoppning

Josefin Fransson-secret Love 3 221104 Rt
Josefine Fransson och Secret Love vann finalen i Equality Line Rising Star Diamond. Foto: Roland Thunholm

Equality Line Rising Star Diamond hade också sin final på fredagen. Serien är för dem som rider 1,35- och 1,40-hoppning men inte har varit placerade i 1,50. Fredagens final gick över 1,40-hinder och vanns av Djursholms Ridklubbs Josefin Fransson/Secret Love (OS sto f 2013 e Lyjanero-Stakkato Gold, uppf Gestüt Sprehe GmbH, äg  Campiglio AB).

Segerekipaget var en av två dubbelnollor i det tio ekipage stora startfältet och fick 8 000 kronor för sin seger.