Hoppning
22 maj 2021 20:47

Fredricson och Tovek placerade i GCT:s Grand Prix

InternationelltBåde Peder Fredricson och Evelina Tovek var placerade i lördagens femstjärniga Grand Prix i GCT-touren som reds i Madrid, Spanien.

Fredricson och Tovek placerade i GCT:s Grand Prix
Peder Fredricson och Christian K. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det var en utmanande bana som väntade de 34 startande ekipagen. Framförallt var det vattengraven och den sista linjen med en trekombination som gav utslag.

Evelina Tovek var först ut av de båda svenskarna tillsammans med Dalila de la Pomme. Ekipaget fick ett lite snopet bakbensfel tidigt i banan. Anridningen mot trekombinationen gick i en båge där ryttarna kunde välja sju eller åtta galoppsprång. Evelina Tovek valde åtta, men rev inhoppet i trekombinationen.

Peder Fredricson valde att lotsa H&M Christian K på sju galoppsprång fram till trekombinatonen, men även här blev det ett nedslag i en runda som såg säker ut för övrigt.

Fredricson slutade åtta och Tovek elva.

Det var bara två felfria ekipage i grundomgången. I omhoppningen gick Frankrikes Olivier Robert ut efter alltid snabbe britten Scott Brash. Fransmannen satte bra fart på hästenVivaldi des Meneaux som hoppade felfritt och gick i mål på en tid som var hela två och en halv sekund snabbare än britten.  Segraren var strålande glad när han gick i mål.

Segern var värd ungefär 1 miljon kronor i prispengar.

Hela klassen går att se på SVT Play i efterhand.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden