Hoppning
27 maj 20:19
Ridsportplus

Frida Levin hoppade hem en biljett till Falsterbo

NationelltFrida Levin och Joe har bara varit ett ekipage i två månader. På lördagen vann de Sundbyholms kval i Torstensons Ungdoms-GP. "Tanken på att vinna fanns där," säger 17-åringen som nu laddar för sin första start med häst i Falsterbo.

Frida Levin hoppade hem en biljett till Falsterbo
Frida Levin och Joe hoppade hem segern. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

– När vi åkte till Norrköping idag hade jag förhoppningen om att göra en bra runda och sätta sista SM kvalet, vilket vi gjorde. Att vi dessutom vann är en fin bonus.

Jag har haft bra uppbackning hemifrån bland annat genom min tränare.

Frida Levin.

Det säger 17-åriga Frida Levin, Strömsholms Ridsportförening, efter lördagens seger i kvalet till ungdomarnas Grand Prix i Falsterbo på Sundbyholm.

Det var 23 ekipage som gjorde upp i säsongens fjärde kval till den populära GP-hoppningen för unga i Falsterbo. Trots att Frida Levin och Joe (KWPN val f 2014 e Etoulon VDL-Amadeus, uppf W. Santegoeds, äg Måsel AB) bara har varit ett ekipage i två månader knep de biljetten till Falsterbo. Detta som enda ekipage med en dubbelnolla i protokollet efter en omhoppning mot Halmstad Sportryttarförenings Linn Arvidsson/Cold Man.

Segertanken fanns

– Jag har haft bra uppbackning hemifrån bland annat genom min tränare Daniel Svensson som alltid ställer upp för mig och hästarna, han ser till så att vi är redo för de uppgifter vi ställs inför. Detta gjorde att tanken att vi skulle kunna vinna fanns där, fortsätter Frida Levin.

Hon red bland juniorerna och då är det en 1,40-bana som gäller medan de unga ryttarna tar sig an en bana med 1,45-hinder. Det var segerekipagets andra start i 1,40.
– Joe är en väldigt lugn och snäll individ som alltid gör sitt yttersta, oavsett om det är ute i skogen eller inne på tävlingsbanan.

Första gången med häst

Eskilstunabon Frida Levin har ridit ponny i Falsterbo, men detta blir första starten med häst för tjejen som fyller 18 i augusti och har ytterligare tre tävlingshästar. På meritlistan sedan tidigare finns bland annat en sjätte placering på ponny-SM 2020 och en elfte placering på JSM förra året.
– Denna vinst är en av mina främre meriter, berättar hon.

Fridalevinjoe3230527rt
Frida Levin och Joe med segervittring. Foto: Roland Thunholm
Linnarvidssoncoldman1230527rt
Linn Arvidsson och Cold Man bjöd på en omhoppning där det blev 4 fel. Ekipaget slutade tvåa. Foto: Roland Thunholm
Disahammarstedtidool1230527rt
Disa Hammarstedt och Idool tog hand om tredjeplatsen. Foto: Roland Thunholm
Fridalevinjoe4230527rt
Frida Levin fick rida först i ärevarvet. Foto: Roland Thunholm

Sedan tidigare är Elvira Aaby-Ericsson, Smilla Gardinger och Ebba Kewenter kvalade till finalen i Falsterbo. Tre kval återstår.

Alla vinnare kvalar till Falsterbo, och utöver dem får de nio bästa totalt en finalplats. Skulle samma ryttare vinna två kval går finalplatsen i stället till nästa person i resultatlistan som inte är kvalad.

Resultat

Regler Torstensons Ungdoms Grand Prix

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden